Bakanlık ile İBB bu kez Hidiv Kasrı için karşı karşıya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Hıdiv Kasrı’ndaki kazı çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

15/09/2020 09:47
Bakanlık ile İBB bu kez Hidiv Kasrı için karşı karşıya

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün yazışmalarına göre, kurul 3 Eylül’de İBB’ye gönderdiği yazıda, Hıdiv Kasrı’ndaki çalışmaların hemen durdurulmasını, yapılan uygulamalarla ilgili bilgi ve belgelerin kendilerine gönderilmesini talep etti.

İBB, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları incelemenin ardından çalışmaları durdurduğunu açıklamıştı. Bakanlık yetkilileri, çalışmaların tarihi binanın karakterini olumsuz etkilediğini ve yapıyı statik açıdan yıpratmış olabileceğini değerlendirmişti.

PROJEYE UYGUN HALE GETİRİN

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün yazışmalarına göre, kurul 3 Eylül'de İBB'ye gönderdiği yazıda, Hıdiv Kasrı'ndaki çalışmaların hemen durdurulmasını, yapılan uygulamalarla ilgili bilgi ve belgelerin kendilerine gönderilmesini talep etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Hıdiv Kasrı'ndaki çalışmalarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Bakanlık yetkilileri, Koruma Bölge Kurulu'nun ve uzmanların yaptıkları tespitlerin bulunduğu dosyayı da savcılığa teslim etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.