Hüseyin Gazi Coşan: Hedefimiz 10 milyon turist...

Yerini Osman Şahin’e devretmeye hazırlanan Frankfurt Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan, Frankfurt Müze Festivali’nde önemli açıklamalarda bulundu. Coşan, “Hedefimiz Almanya’dan ülkemize 10 milyon turistin gelmesi” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hüseyin Gazi Coşan: Hedefimiz 10 milyon turist...
“Tur operatörleri ile yoğun bir işbirliği içerisindeyiz”

Almanya’nın yurtdışına 69,5 milyon turist gönderdiğini hatırlatan Hüseyin Gazi Coşan, Almanya’nın Türkiye için birinci öncelikli pazar olduğunu söyleyerek, “Bu nedenle dünyadaki 47 temsilciliğimizden ikisi Berlin ve Frankfurt’ta. Her iki temsilcilik aracılığıyla bakanlığımızın 2023 stratejisi doğrultusunda tanıtım çalışmalarını planlıyor ve uyguluyoruz. Tanıtım ve pazarlamada tur operatörleri ile yoğun bir işbirliği içerisindeyiz.

Konaklama sektörüne de tanıtım teşviki sağlandı. Federasyon ve derneklerle olduğu gibi otellerle de işletme bazında işbirliklerimiz var. Fuarlar ve medya tanıtım çalımlarının yanı sıra Festivallere de katılım sağlıyoruz.  Almanya festival ülkesi direk tüketicilere ulaşılabilecek önemli bir mecra, bu nedenle tanıtım ve pazarlamada bölgelere festivallere katılımları konusunda da bilgi veriyor ve yer tahsisi yapıyoruz. Billboard kampanyalarımız da önemli noktalarda devam ediyor” dedi.

“Anketlerde yüksek memnuniyetli sonuçlar alıyoruz”

Coşan, Türkiye’deki ekonomik büyüme, bölgesel güç konumuna gelmesi ile turizm hareketlerinin hız kazanmasının pek çok olumsuz önyargıyı yıktığını söyledi. Coşan, “Türkiye’nin doğu ile aralarında köprü görevi yürütmesi, hem coğrafi hem de ideolojik yönden Avrupa kültürünün bir parçası olduğu yönünde oluşan kamuoyu her geçen yıl güçlenmektedir. Almanların destinasyon olarak Türkiye algısı ise çok olumlu.  Yapılan anketlerde yüksek memnuniyetli sonuçlar alıyoruz. Türkiye’ye tekrar tekrar gelen çok fazla Alman turist var. Almanya ve Türkiye arasında yaşanan işçi göçü Türkiye’ye olan bu ilgiyi tetikleyen en önemli etken. 60- 70’li yıllarda başlayan kültür turları ile Türkiye tanınırlığı arttı. Turizm evrensel anlamda en önemli PR aracı. İlk defa Türkiye’ye gelen her Almanın farklı ve olumlu izlenimlerle döndüğünü düşünüyorum” dedi.

“Hedef 10 milyon”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dünyadaki tüm değişimleri yakından takip ettiğini söyleyen Hüseyin Gazi Coşan, “2023 Turizm Stratejisi yol haritamız. Bu strateji doğrultusunda çalışmalarımızı planlıyor ve uyguluyoruz” dedi.  Türkiye’nin tarihi, kültürel, doğal zenginlikleri sayesinde rekabet gücünün çok yüksek olduğunu da ifade eden Coşan, “Yasadışı yollarla Türkiye dışına kaçırılan tüm mirasımız yeniden bu topraklara kazandırılıyor. Yeni müzeler açılıyor. Macera sporlarına ve doğa tutkunlarına sunacak zenginliklerimiz var. 
Düesseldorf, Münih fuarları özellikle bu zenginlikleri öne çıkarttığımız fuarlar. Alman ekonomisi istikrarlıdir. Büyük krizlerde bile kayda değer kayıplar yaşanmadı. Ancak ekonomik daralma turistik tercihleri de değiştirdi. Her şey dâhil sistem tercih ediliyor ve yapılan araştırmalar bu konsepte olan talebin devam edeceği yönünde. Hedefimiz Almanya’dan ülkemize 10 milyon turistin gelmesi” diye konuştu. (Yelda Karaca- AKTOB Dış İlişkiler)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.