Hükümet turizmcileri cami avlusuna terk etti

Hükümetin turizmcileri cami avlusuna bırakma tercihi; hem insanlığa, hem turizme, hem de ülkemizin nadide turizm emekçilerine, yatırımcılarına, işletmecilerine reva görülmemelidir.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 07/04/2021 09:50
Hükümet turizmcileri cami avlusuna terk etti

Bu yazıyı, konudan haberi olan ama yokmuş gibi davranan Kültür  ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a ithafen yazmıyorum. Benim bildiğim her şeyi, aynı koşullarda işini yürütmeye gayret eden ve aynı zamanda bir meslektaşımız olan Bakan Ersoy da biliyor.

Bakan Ersoy'un bizim adımıza Sayın Cumhurbaşkanı'na,  Maliye Bakanı'na anlatamadığı her şeyi, yaşadığımız tüm sıkıntıları, karşısında duvar ören ilgililere ben anlatmak istiyorum.

KÇÖ neden uygulamaya konmuştu?

Hükümetin turizmcileri cami avlusuna bırakma tercihi; hem insanlığa,  hem turizme, hem de ülkemizin nadide turizm emekçilerine, yatırımcılarına, işletmecilerine reva görülmemelidir.

Kısa Çalışma Ödeneği'nin hangi koşullarda uygulamaya konduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklamıştı. KÇÖ'nün sona erdiği 31 Mart'ta, acaba verilmeye başlandığı günün koşullarına göre herhangi bir iyileşme var mı?

Merak ediyorum, acaba ne iyiye gitti de bu ödeme sonlandırıldı?

Sınırlar mı açıldı? Pandemi koşullarında ülkemizde ya da başka ülkelerde, uluslararası boyutta iyileşme mi ortaya çıktı? Seyahat kısıtlamaları mı kalktı? Hasta sayısında, virüs kapmış kişi sayısında bir iyileşme var mı?

Hasta sayısına baktığımızda, işler o kadar vahim boyuta varmış ki, Avrupa’da birinci, dünya ölçeğinde ise, Hindistan’ın ardından ikinci sıradayız. 3 Nisan tarihindeki WHO yayınında  bu görülüyor.

Turizmciler, bu karar ile yalnızlığa, açlığa, terkedildiler

Bir yıl önce başlayan ve daha hafif koşullarda bile sürdürülen KÇÖ ödemesi, geçmişe göre daha kötü koşulların hüküm sürdüğü günümüzde neden devam etmiyor? Ciddi maddi sorunlarla baş etmek zorunda kalan turizmciler, bu karar ile yalnızlığa, açlığa, terkedildiler.

Hükümetin turizmcileri cami avlusuna bırakma tercihi; hem insanlığa,  hem turizme, hem de ülkemizin nadide turizm emekçilerine, yatırımcılarına, işletmecilerine reva görülmemelidir.

Lütfen Bakanımızın taleplerine sessiz kalınmasın

Bakan Ersoy’un; Sayın Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’ndaki ilgili  Bakanlar’a durumu en ince ayrıntısına kadar ve tüm boyutlarıyla anlattığına eminim. Lütfen Bakanımızın taleplerine sessiz kalınmasın.

Bu ülkenin nadide turizm çalışanlarının yeri, cami avlusu değildir, terk edilmişlik hiç değildir. Turizmciler bu ülkenin baş tacı olmalıdır.

Ve son olarak;

bu ülkenin öz evlatları olan turizmcileri terk etmeyin...

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.