Hocapaşa Sohbetleri, start aldı...

İstanbul Sirkeci Derneği, bölgenin gelişiminde yararlı olacak uzman kişilerle bölge yaşayanlarını buluşturmak amacıyla Hocapaşa Sohbetleri düzenlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hocapaşa Sohbetleri, start aldı...
İl Külür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin ilk konuşmacı olduğu sohbet 22 Şubat Pazartesi günü Hocapaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bilgili, İstanbul'un dünya turizm komuta merkezi olabilecek değerlere ve kaynaklara sahip olduğunu bunun gerçekleştirilebilmesi için birlik halinde çalışılması gerektiğine değindi.  İstanbul Turizmi ve Hocapaşa konusunda yaptığı değerlendirmelerle bölgenin  önemini ortaya çıkardı.



Şu anda 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti prosedürünün son onay aşamasında olan” Eminönü-Hocapaşa Bölgesi Cadde ve Sokak İyileştirme Projesi “ hakkında bilgi verdi. Proje sayesinde bölgenin kültürel ve fiziki anlamda gelişim göstereceğini ve tanıtım konularında önemli kolaylıklar sağlayacağına belirtti.

Hocapaşa Bölgesinin yeme içme kültürü açısından 50 yıllık bir tarihe sahip olmasının büyük zenginlik olduğunu ve bunun tanıtımının yapılması gerektiğine değindi. Bilgili konuşmasında ayrıca projenin bir süreç olduğunu; devamının gelmesi ve değerinin artması için Hocapaşa'da yer alan tüm restoran, otel ve diğer işletmelerle, küçük esnafın bu süreçte aktif olarak katılımının ve desteğinin sağlanmasının gerekliliğinden bahsetti.



Globalleşen dünyada yerel tatların öneminin giderek artığının önemine değindi. Sirkeci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Boyacı, Bilgili'nin konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür ederek, projelerdeki desteklerinin sürekli olmasını diledi. Hocapaşa sohbetlerinin sürekli olacağını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.