Hırvatistan tarihinin en başarılı turizm sezonu...

Hırvatistan Turizm Bakanı Veljko Ostojic geçen Cuma günü yaptığı basın açıklamasında, ülkenin turist ve geceleme sayısı bakımından tarihinin en iyi performansını gösterdiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hırvatistan tarihinin en başarılı turizm sezonu...

Hırvatistan ekonomisinde çok önemli bir yer kaplayan turizm, rekor yılını yaşadı. Osotjic’e göre bu yılın ilk sekiz ayına ait rakamlar, 2011 yılına göre yüzde 4,22’lik bir atışa işaret ediyor. Buna göre ülke, 2012 Ocak-Ağustos arasında 9,82 milyon yabancı turist ağırladı. Bu turistlerin büyük çoğunluğu ülkenin Adriyatik kıyısını tercih etti.

Daha önceleri günübirlik turistlerin ağırlığı hissedilirken, bu yıl uzun süreli turistlerin oranı artmış. Bununla paralel olarak, ülkedeki konaklama tesislerindeki geceleme sayısı da aynı dönemde yüzde 5,5 artarak, 59 milyona çıkmış.

Bakan ostojic, turizm gelrilerinde yıl sonuna kadar yüzde 3-5 arasında bir artış beklediklerini söyledi: “Bu yıl turizmden 7 milyar Euro gelir bekliyoruz”.

Ülkeye gelen turistlerin çoğunluğu (yüzde 20) Almanya’dan gelirken, bunları Sloven, Avusturya, İtalya ve Çek turistler takip ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.