Hırvatistan'dan vize darbesi...

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin, Hırvatistan hükümetinden birkaç ay önce bilgi aldıklarını ve bu konuda bazı görüşmeler de yapıldığını ifade ederek, AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına vizeleri kaldırmaya hazırlanırken, Hırvatistan'ın bu akışın ters yönüne gitmemesini istediklerini vurguladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hırvatistan'dan vize darbesi...

Hırvatistan basınında karara ilişkin yapılan değerlendirmelerde, Türk vatandaşlarına vize uygulanmasının ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi. Hırvatistan Başbakanlığı'ndan alınan bilgiye göre söz konusu karar, AB üyesi ülkelerin uyguladığı vize sistemine uyulması gerekçesiyle dünkü bakanlar kurulu toplantısında alındı.

Hırvatistan'ın AB üyeliği sürecinde vize sistemini tamamen AB'ye uygun hale getirmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, ülkenin bu değişiklikleri en geç 1 Nisan tarihine kadar uygulamaya başlaması gerektiği belirtildi, bunun nedeni olarak da AB'ye üye olma tarihinin 1 Temmuz 2013 olması gösterildi. Açıklamada, "Hırvatistan 1 Temmuz'da AB üyesi olacak, üye olmadan en az 3 ay öncesinde de uyguladığı vize sistemini AB'ye uygun hale getirmekle yükümlüdür" denildi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.