Hilton, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor...

Hilton, dünyada ilk kez iki konsept otelinin yan yana Bursa'da yapılmasına izin verdi. Bursa'da Hilton otellerini yapıp işletecek CEO'su Ahmet Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, kongre turizminde gelişme merkezi olarak işaret ettiği illerin arasında Bursa'nın da geldiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Hilton, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor...

Kongre turizmi açısından değerlendirildiğinde Bursa'nın, otelleri dışında iyi bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Durin Gayrimenkul Turizm Yatırım A.Ş?nin Üst Yöneticisi Bilgin, "Tarih ve kültür başkenti Bursa'ya kongre turizmi kapsamında geleceklerin yapacağı çok şey var. Ancak ciddi anlamda uluslararası kalitede hizmet verecek, yurt dışında çok tanınan ünlü bir oteli yok. Kongre turizminde bu durum, çok büyük eksiklik" dedi. Bir turizmci olarak yıllardır otellerde görev aldığını, Hilton'un yurt dışındaki bazı otellerinde çalıştığını vurgulayan Ahmet Bilgin, şöyle konuştu:

"Kongre turizminde otelin verdiği hizmet büyük önem taşıyor. Büyük firmalar kongre turizmi planı yaparken, gidecekleri otelde kişi başına düşen havanın kaç metreküp olduğunu bile soruyorlar. Otelin tavan yüksekliği, havalandırmanın kalitesini araştırıyorlar. Bu yüzden Bursa'da uluslararası bir otele ihtiyaç var.

Kongre turizmini Bursa'ya taşımamız durumunda bundan birçok sektör yararlanacak. Kongre turizminden 37 sektör faydalanıyor. Kongre için Bursa?ya gelecekler, 3-7 gün arasında konaklayacaklar. Boş vakitlerinde, kültürel ve tarihi yerleri, doğal güzellikleri de gezecekler. Bu durumda, turizm, giyim, gıda gibi sektörler kongre turizminden nemalanacak."

40 MİLYON DOLAR'LIK YATIRIM...

Tüm bu düşünceler ışığında Bursa'da çok farklı konseptte bir otel için yaklaşık 1,5 yıldır çalıştıklarını anlatan Ahmet Bilgin, şunları kaydetti: "Sonunda Bursa'ya Hilton'u getirmeye karar verdik. Getiriyoruz, ancak Bursa'daki yatırımımız Hilton için de ilk olacak. Hilton, Türkiye ve Avrupa'da ilk kez iki konsept otelinin yan yana Bursa?da yapılmasına izin verdi.

Dünyada bunun bir benzerini görmedim. Aynı alana Hilton?un 5 ve 3 yıldızlı birer otelini yapacağız. 5 yıldızlı Bursa Hilton Oteli 170, 3 yıldızlı Bursa Hampton Oteli ise, 107 kişilik olacak. Otellerin girişi ayrı, ancak alttan birbirine bağlı olacaklar. Kongre turizmini planlayanların bütçeleri doğrultusunda hizmet verebileceğiz. Kısıtlı bütçeyle yola çıkanı 3 yıldız, sınırsız bütçeyle geleni de 5 yıldızlı otelimizde ağırlayacağız."

Bilgin, Yalova yolu üzerinde inşa edilecek oteller için hafriyat çalışmalarına başladıklarını, projelerinin yaklaşık 40 Milyon Dolara mal olacağını belirterek, otelleri 2011 yılında hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Otellerinde, yapılan sözleşme gereği tüm dünyadaki Hilton otellerinde verilen hizmetin aynısının uygulanacağını ifade eden Bilgin, "Tüm dünyada Hilton'un kendine has müşteri kitlesi var.

Bu müşteri kitlesi, nereye giderse gitsin mutlaka Hilton otellerini tercih ediyor. Bu yatırım Bursa'ya yeni bir vizyon katacak. Özellikle Merinos Kongre Merkezi faaliyete geçtiği zaman, Bursa her açıdan büyük hareketlilik kazanacak" dedi.

Ahmet Bilgin, yüzme havuzu ve suyla sağlık merkezinin otelin en üst katında olacağını vurgulayarak, "Turistler, havuzda yüzdükten sonra Uludağ'ı seyrederek, dinlenecekler. Bu yatırımlar, kongre turizmine büyük destek olacak. Hilton'dan sonra diğer ünlü otellerin de Bursa'ya geleceğini umuyorum" diye konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.