Hilton İstanbul Bomonti’den anlamlı töreni
Hilton İstanbul Bomonti’nin, Down Sendromu Derneği işbirliğiyle kurduğu mutfak atölyesi ilk mezunlarını verdi.

Bir yıl süren atölye ile Down sendromlu gençler hem mutfak becerileri kazandı, hem de aldıkları katılım belgesi ile gelecekte mutfak sektöründe iş bulma imkanını yakaladı.
Hilton Istanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’nin Down sendromlu gençlerin hayata katılmasına ve mutfak becerilerini geliştirerek kendi yiyeceklerini hazırlamalarına destek olmak amacıyla başlattığı mutfak atölyesi ilk mezunlarını verdi. Down Sendromu Derneği işbirliğiyle bir yıl boyunca devam eden atölyede, Down sendromlu gençlerden oluşan yedi kişilik bir ekip, otelin Executive Chef’i Yannis Manikis önderliğindeki şef ekibinden eğitim aldı. Atölyeyi tamamlayan gençler, hem mutfak becerileri kazandı, hem de almaya hak kazandıkları katılım belgesi ile yiyecek-içecek sektöründe iş bulma imkanına kavuştu.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde büyük sevinç yaşayan gençlerden 24 yaşındaki Hazal Sarısoy, atölyede poğaçadan salataya, şekerpareden ıspanak çorbasına zengin bir çeşitlilikteki yemekleri yapmayı öğrenciğini belirtti ve öğrendiği bilgileri gündelik hayatında kullanmaya başladığını söyledi. 20 yaşındaki Yağmur Topçu, atölyenin çok keyifli geçtiğini söyledi ve Executive Chef Yannis Manikis’in deneyimlerinden faydalanmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Katılımcılardan 22 yaşındaki İzzetcan Özyaşar ise atölye sonunda aldığı katılım belgesinin gelecekte kariyerine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
“TOPLUMA KATKI SAĞLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Atölyenin mezuniyet töreninde gençlere katılım belgelerini takdim eden Hilton Istanbul Bomonti Genel Müdürü Remco Norden, topluma katkı sağlayan bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Norden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıl boyunca her Çarşamba ikişer saatlik workshop’lar düzenledik. Bu projeyle Down sendromlu gençlerimize gündelik hayatlarında kullanabilecekleri yeni beceriler katmayı ve onlara gelecekte mutfak sektöründe kariyer yapabilmeleri için ihtiyaç duyacakları tecrübeyi kazandırmayı hedeflemiştik. Executive Şefimiz Yannis Manikis’in önderliğinde, hem gençlere keyifli ve faydalı bir aktivite sunduğumuzu hem de bu hedefimize başarıyla ulaştığımızı görüyoruz.
Diğer yandan Hilton Istanbul Bomonti ile Down Sendromu Derneği arasında işbirliği, mutfak atölyesiyle sınırlı kalmadı. Bu kapsamda hayata geçen İş Koçluğu hizmetiyle Hilton İstanbul Bomonti ailesine katılan 20 yaşındaki Robert Cem Osborn ve 19 yaşındaki Beyzanur Erdoğan, otelin çeşitli departmanlarında görev yapmayı sürdürüyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: