Hilton, Graduate Hotels'i 210 Milyon Dolara satın aldı

Hilton, Graduate Hotels markasını Adventurous Journeys Capital Partners'tan satın aldığını duyurdu. 210 Milyon Dolarlık anlaşma kapsamında Hilton, Graduate markasının tüm haklarını devralmanın yanı sıra 35'ten fazla mevcut ve yeni açılacak Graduate tesisiyle franchise anlaşmaları imzalayacak.

15/03/2024 13:38
Hilton, Graduate Hotels'i 210 Milyon Dolara satın aldı

Hilton, Graduate Hotels markasını Adventurous Journeys Capital Partners'tan satın aldığını duyurdu. investing.com'da yer alan habere göre, 210 Milyon Dolarlık anlaşma kapsamında Hilton, Graduate markasının tüm haklarını devralmanın yanı sıra 35'ten fazla mevcut ve yeni açılacak Graduate tesisiyle franchise anlaşmaları imzalayacak.

2024'ün ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanan işlemin, mülkiyetin ilk tam yılı için yaklaşık 16 Milyon Dolarlık öngörülen ücret katkısı ile Hilton'a hemen kazanç sağlaması bekleniyor. Bu hamle, Hilton'un yaşam tarzı sektöründeki stratejik büyümesiyle uyumlu ve Graduate markasının üniversite şehirlerindeki cazibesinden yararlanıyor.

Graduate Hotels, 2014'te faaliyete geçti

2014'te faaliyete geçen Graduate Hotels, tesislerini yerel üniversite ruhunu yansıtacak şekilde uyarlayarak ABD ve İngiltere'de niş bir varlık oluşturdu. Marka, Hilton'un Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton ve diğerlerini içeren yaşam tarzı portföyüne katılacak ve gezginlerin yerelleştirilmiş deneyimlere olan talebine yanıt verecek.

Hilton'un başkanı ve CEO'su Chris Nassetta, cazip destinasyonlarda daha fazla misafire hizmet verme potansiyelini ve Graduate markası için dünya çapında 400-500 otel olduğu tahmin edilen büyük pazarı gerekçe göstererek bu satın almadan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Graduate Hotels, bu yıl içinde Hilton'un rezervasyon kanallarına entegre edilecek

Graduate Hotels'in kurucusu ve AJ Capital'in CEO'su Ben Weprin de, şirketler arasındaki ortak değerlere ve Hilton'un yönetiminde Graduate Hotels için beklenen büyümeye dikkat çekti. AJ Capital, gayrimenkul varlıklarının mülkiyetini elinde tutarak markanın geleceği için sağlam bir temel oluşturacak.

Graduate Hotels'in bu yıl içinde Hilton'un rezervasyon kanallarına entegre edilmesi ve Hilton Honors sadakat programına katılması bekleniyor. Satın alma, Hilton'un sektörün en hızlı büyüyen pazarlarındaki tekliflerini geliştirmeyi amaçlayan çeşitli portföyüne ve ortaklıklarına katkıda bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.