Hilton da bunu yaparsa...

Japonya'da, ABD merkezli otel zinciri Hilton, Küba büyükelçisinin kalmasına izin vermedi.

16/11/2018 10:11
Hilton da bunu yaparsa...

Japonya'da ABD merkezli otel zinciri Hilton otelinde Küba büyükelçisi Carlos Pereira'nın konaklamasına izin verilmedi. NTV'de yer alan habere göre, Fukuoka kentinde yer alan Hiton otelinde kalmak isteyen ve rezervasyonunu geziden günler önce bir seyahat acemtesi üzerinden gerçekleştirilen Küba'nın Japonya Büyükelçisi Carlos Pereira'nın otele gerçekleştireceği ziyareti, konaklamasından önce faksla haber verilse de otel yetkilileri Pereira'nın konaklamasına izin vermedi.

Japonya'nın ulusal gazetesi Asahi Shimbun'a göre otel yetkilileri, Hilton'un ABD merkezli olması sebebiyle Amerikan kanunlarına uymakla yükümlü olduklarını ifade etti. Ne var ki, Fukuoka şehrinin yetkilileri karara tepki göstererek otele uyarıda buludu ve ülkenin iş kanunlarına göre hiçbir misafirin ırkı nedeniyle bu şekilde bir davranışa maruz kalamayacağını belirterek oteli uyardı.

Öte yandan, seyahat acentesi gönderilen faksın ardından otelin, 'misafirlerini memnuniyetle bekledikleri' notunu düşerek cevapladığını belirtti.

"UTANÇ VERİCİ"

Küba Büyükelçiliği ise, yaşanan olayın ardından Japonya Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazdı ve olayın son derece utanç verici olduğunu söyleyerek Japonya topraklarında Amerikan kanunlarının uygulanmasının da ülke egemenliğine zarar vereceğinin altı çizildi.

Öte yandan, Hilton otelerinin bölge müdürü Emiko Ogami, Hilton'un bütün otellerinde Amerikan yaptırımlarının uygulandığı ülkelerden gelen hükümet ve devlet yetkililerinin konaklamasına izin verilmediğini söylemesine rağmen, büyükelçilik bu iddiaları yalanlayarak Pereira'nın Nisan ayında aynı otelde konakladığını söyledi.

Hyatt ve Sheraton gibi diğer Amerikan otel zincirleri ise, böyle bir politikalarının olmadığını vurguluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.