Hilton Anadolu’da kadın turizmci arıyor

Hilton Garden Inn ve Hamphton by Hilton otellerinden sorumlu Türkiye Ülke Müdürü Ruhsar Eryöner, Anadolu’da kadın yönetici bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

12/03/2019 14:06
Hilton Anadolu’da kadın turizmci arıyor

Hilton Garden Inn ve Hamphton by Hilton otellerinden sorumlu Türkiye Ülke Müdürü Ruhsar Eryöner, erkek egemen bir sektörde en tepeye çıkabilmeyi başarmış kadın yöneticilerden biri. Bu sektöre adım attığında turizm sektöründe üst düzey yönetici konumunda çok da kadın yoktu. Turizm sektöründe daha çok kadın olması için çalışan Eryöner’in mentorluk ettiği 2 kadın da, Kayaşehir ve Haliç’te bulunan otellerde genel müdürlük yapıyorlar.

Fakat Anadolu’da kadın yönetici bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen Ruhsar Eryöner, “Kadın personel bulmakta çok zorlanıyoruz. Öncelikle Anadolu’da başvuruları değerlendirirken bir kadın var mı diye gözden geçiriyoruz. Ama ne yazık Anadolu’da kadınlar tarafından başvuru az.

Okullarla, çevremizdeki belediyelerle temas halindeyiz ki kadın başvuru sayısını arttıralım diye. Anadolu’da biraz çekince ile karşılanıyor bu sektör ama bu da değişecektir bizler örnek olabilirsek. Aktif olarak dışarıya çıkıp ikna edip kadınları iş hayatına kazandırmamız lazım” dedi.

Yüzde 37’si kadın

Türkiye’de Urfa, Mardin, Gaziantep, Kütahya, Konya, Safranbolu, Isparta ve 4 tane de İstanbul’da olmak üzere 11 oteli bulun Hilton Garden Inn ve Hamphton by Hilton’da yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Bu kişilerin yüzde 37’si kadın. Hürriyet İK'da yayınlanan habere göre, hedeflerinin bu oranı arttırmak olduğunu söyleyen Eryöner, “ İşe alımda kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz ama öncesinde daha çok kadından başvuru bekliyoruz.

Bunun için belediyelerle işbirlikleri yapıyoruz. Örneğin Haliç’te bulunan Hilton Garden Inn için Beyoğlu Belediyesi’yle ortak bir proje yaptık, ev hanımlarına iş imkanı sağladık. Kadınlar geliyorlar sabah kahvaltısında hazırlık yapıyorlar, 4 saat çalışıp gidiyorlar. Hem evlerine zaman ayırıyorlar hem de çalışıyorlar. Sektör part-time çalışmaya müsait, özellikle öğrenciler ve kadınlar için part-time çalışma imkanları mevcut” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.