Herşeyimiz yeni, güven ve güleryüzümüz eski…

Talimhane’nin İstanbul turizmine attığı en önemli imzalardan biri olan The Madison Hotel, geçirdiği büyük değişimin heyecanını yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Herşeyimiz yeni, güven ve güleryüzümüz eski…
Hasan Arslan

“Aile” ve “İş oteli” konseptiyle  hizmet yelpazesini genişleten otel, çevreci kimliğini de aldığı sertifikalarla kanıtlıyor. Yaşanan değişimin yansımalarını ‘Övgü’ şeklinde aldıklarını söyleyen The Madison Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, oteldeki büyük renovasyonun ayrıntılarını, Turizm Aktüel okurlarıyla paylaştı.


Otelin ferah kafesi,  lobiyi sokakla birleştirdi.

Yenilenen yüzüyle The Madison Hotel'deki büyük değişimi ana hatlarıyla anlatır mısınız?

The Madison Hotel , A’dan  Z’ye renovasyon geçirerek , yeni inşa edilmiş bir otel halini aldı. Yenilenen otelimize yakışan “Greening Hotel” sertifikası ile çalışmalarımızı belgelendirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Değişimi büyük ölçüde hissettirdiğimiz faaliyetimiz ise, “İş” konseptini misafirlerimizin  beğenisiyle buluşturmak oldu.
Çevreci ve modern bir tasarım oteli olan The Madison Hotel’in  dizayn çalışmalarını, “Eko-Modern”  ve “İş” konsepti olarak tanımlayabiliriz.  İstanbul’un ritmiyle tamamen bütünleşen The Madison Hotel’i en iyi, “En Şehirli Otel” sloganı anlatıyor.


İstanbul’un ritmiyle tamamen bütünleşen The Madison Hotel’in başarısının mimarlarından biri de Genel Müdürü Ali İmdat Uçar...

Taksim’in ‘En şehirli’  oteli The Madison Hotel’de son dönemde gerçekleşen konsept değişikliği hakkında bilgi verir misiniz?
The Madison Hotel olarak, misafirlerimizin yoğun çalışma temposu içinde ve öncesinde rahat etmelerini sağlamayı, öncelikli görev  olarak kabul ediyoruz. Misafirlerimizin hem iş hayatlarına hem de gündelik hayatlarına yetişmeleri adına her türlü hizmet sağlanarak “En Şehirli”otel’ de konakladıklarını hissettiriyoruz.


Bir Taksim klasiği olan The Madison Hotel, A’dan Z’ye renovasyon geçirerek, yeni
inşa edilmiş bir otel halini aldı.  Otelin yeni konsepti, “Eko-Modern” ve “İş Oteli” olarak değişti.

The Madison Hotel’i ‘Aile’ konseptinden ‘İş’ konseptine geçmeye iten  sebepler hangileridir?
The Madison Hotel, süregelen “Aile” konseptini bir kenara bırakmadı. Var olan faaliyetlerine, günümüz şartlarının iş hayatında yönelik ihtiyacına cevap verebilmek adına, “İş” konseptini de ekledi. Gelen misafir portföyünün taleplerinin detaylı incelenmesi sonucunda, “iş” konseptinin de otel içinde aktif rol oynamasını uygun gördük.


The Madison Hotel’in ses izolasyonu yapılmış, çalışma masalı, modern dekorasyonlu odalarında, her türlü konfor bulunuyor.

Otelinizde gerçekleşen yenilikler hakkında bilgi verir misiniz?
The Madison Hotel’de yaşanan değişimde kurumsallık ön plana çıkıyor. Ses izolasyonu yapılmış çalışma masalı modern odalar, kablosuz internet erişimi, LCD TV &Digiturk yayını, gün ışığı alan banyolar, çevreye duyarlı oda aydınlatması ile twin yatak tercihimiz “İş” konseptimize uyum sağlıyor. Genel alanda bulunan çalışma odamız ve kütüphanemiz de misafirlerimizin otelimizde en beğendiği köşeler olarak öne çıkıyor. Color Restaurant ve Terrace kafe&bar  da,  yenilenmiş yüzümüzün diğer yansımaları olarak öne çıkıyor.
Yeni uygulamaya koyduğumuz “iş” konseptine paralel olarak  toplantı salonlarımızı da yeniledik. Bunun yanı sıra “Akdeniz” ismini verdiğimiz 110 kişilik yeni bir salon inşa ettik. 4 tane salonumuzdan 3 tanesi gün ışığı alıyor.



The Madison Hotel’in çevreci kimliğini öne çıkaran uygulamalarınız nelerdir?
The Madison  Hotel , aldığı çevreci otel sertifikası ile bu konudaki duyarlılığını kanıtladı. Color Restaurant’ın içindeki kış bahçesi peyzajı, etkin atık geri kazanım uygulamaları ile su ve elektrik kullanımını optimize eden otel içi otomasyon sistemleri, çevreci otel kimliğimizin yansımalarıdır. Ayrıca, otelimizin tüm çalışanlarının, çevrecilik konusunda aktif  rol oynadığını vurgulamak istiyorum.



The Madison Hotel’in de içinde bulunduğu Talimhane bölgesinin İstanbul turizmindeki yeri ve önemi  nedir?
Talimhane bölgesinin, İstanbul’un turizm kimliğinde aktif ve özel bir yeri vardır. Bölgede, yıllar içinde iş ve kültür amaçlı konaklama taleplerinin hızla artması sebebiyle, Talimhane Projesi fikri oluştu. The Madison Otel, bu projenin oluşum aşamasından başlayarak, hayata geçirilmesinin tüm safhalarında etkin olarak yer aldı. Bunun sonucunda da, güvenli ve trafikten arındırılmış örnek bir bölge olarak Talimhane bölgesi ortaya çıktı.


The Madison Hotel’in ilgi çeken bölümlerinden biri de, bilgisayar, çalışma ve oyun odası.

Konsept değişikliğinden sonra misafirlerinizden ne gibi tepkiler almaya başladınız?
The Madison Hotel , yaşadığı değişim sonucunda misafirlerinden beklediği övgüleri kat kat aldı. Misafirlerimiz en çok, otele  girdiklerinde ilk dikkatlerini çeken ferah lobimizin yarattığı rahatlatıcı etkiyi sevdi. Lobimizin renkli tasarımlarıyla çevreci kimliği, içi çe geçmiştir. Her şeyin yenilendiği otelimizde güvenin ve güler yüzün aynı kalması da, misafirlerimizin övgülerini alıyor.




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.