'Her turiste bir fidan' projesi...

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nün, hayata geçirmeyi planladığı ''Her Turiste Bir Fidan'' projesi sayesinde, turistlerin ilçeye yeniden tatile gelmesi ve belirlenen alanın ağaçlandırılması sağlanacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Her turiste bir fidan' projesi...

Hazırlıklarına başladıkları proje hakkında gazetecilere bilgi veren Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, gerekli izinlerin alınmasının ardından gelecek turizm sezonundan itibaren fidan dikimlerine başlanacağını söyledi.

Bu proje sayesinde Marmaris'e gelen turistlerin farklı bir etkinliğe katılarak güzel zaman geçireceğini ifade eden  Şahin, ''Projemizin adı, 'Her Turiste Bir Fidan'. Bu fidanları bir bedel karşılığında diktireceğiz. İsteyen turist gelecek, fidan dikilecek yeri göstereceğiz, çukurlarını kazacağız ve fidanını biz vereceğiz. Buraya tatile gelen her turistin Marmaris'te bir fidanı olacak. O fidana biz bakacağız, turist istediği zaman gelip o fidanın görebilecek. Fidan diken turistlere birer sertifika vereceğiz ve parselizasyon sistemi kuracağız'' dedi.

''BİR TAŞLA BİR KAÇ KUŞ''

Şahin, planladıkları ''Her Turiste Bir Fidan'' projesiyle bundan sonra sadece ormandan ağaç keserek değil, fidan dikerek de para kazanılacağını belirtti. Şuan için 3 hektarlık bir yer belirlediklerini vurgulayan Şahin, ''Eğer projemiz kabul edilirse bu 3 hektarlık alanın yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Bunun için 100 hektarlık bir yerin ayrılması gerekiyor. Bu yeri belirledikten sonra projemizi Ankara'ya göndereceğiz. Muhtemelen bu proje onaylanır diye düşünüyorum'' açıklamasını yaptı.

Diktiği fidanın son durumunu merak eden turistlerin Marmaris'e yeniden gelmek için farklı bir nedenleri daha olacağını anlatan Şahin, projeyle ilgili turizm acentelerinin yetkilileriyle de görüşme yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

İlk belirledikleri bölgenin Taşhan mevkisi olduğunu bildiren Şahin, Bördübet Mahallesi taraflarında da uygun arazi arayışında olduklarını söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.