Hedef, 500 bin Danimarkalı turist...

Yaklaşık 400 bin Danimarkalı turistin geçtiğimiz yıl Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade eden Kopenhag Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hasan Sarıtepeci, bu yılki hedeflerinin 500 bin Danimarkalı turisti Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hedef, 500 bin Danimarkalı turist...

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Kopenhag Turizm Fuarı'na Türkiye'den Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Türk Hava Yolları, Danimarka'daki Türk tur operatörleri Scanway/Tyrkiet Eksperten ve Detur'un yanı sıra 10'un üzerinde seyahat acentası ile otelciler katıldı. Fuarda Türkiye standının en büyük ve en gözde standı olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 bin Danimarkalı'nın Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade eden Turizm ve Tanıtma Müşaviri Hasan Sarıtepeci, küresel mali krize rağmen 2011 yılında 2010'a oranla yüzde 17'lik bir artış olduğunu ve 2012'de 500 binin üzerinde Danimarkalı turistin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini belirtti. 2012 yılı için oldukça umutlu olduklarını ifade eden Sarıtepeci, beş buçuk milyonluk Danimarka'da halkın yaklaşık yüzde 10'unun Türkiye'yi tercih etmesinin önemli bir rakam olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi:
 
"Bu yıl info turları yaparak Danimarka'nın önemli şahsiyetlerini, basın mensuplarını ülkemizde konuk etmek istiyoruz. İstanbul'a ilginin giderek arttığını görüyoruz. Zengin turisti ülkemize çekmeye çalışıyoruz. Turizmi çeşitlendirmek ve Türkiye'yi en önemli destinasyon haline getirmek istiyoruz." (Sabah)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.