Havadan İngiliz turist yağacak...

Güney Ege´nin tatil cenneti Muğla´daki Dalaman Havaalanı´na dünyaca ünlü İngiliz Thomas Cook firmasının yaptığı uçuş sayısı, bin 742´den bu yıl 2 bin 100´e çıkacak. Manchester´daki Tatil ve Seyahat Fuarı´na katılan Dalaman Havaalanı Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Seferler Mart-Kasım arasında gerçekleşecek" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havadan İngiliz turist yağacak...

Muğla´ya, en önemli turizm pazarı durumundaki İngiltere´den yapılan uçuşlar bu yıl Mart ayında başlayıp Kasım ayında sona erecek. İngiltere´nin Manchester kentinde düzenlenen Holiday&Travel Show´a (Tatil ve Seyahat Fuarı) katılan Dalaman Havaalanı Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan ile Thomas Cook firmasının üst düzey yetkililerini ziyaret etti. Güvenç, 2010 yılı için olumlu veriler bulunduğunu söyledi.

 

 

YÜZDE 22 ARTIŞ OLACAK

 

Güvenç, Thomas Cook´un Dalaman uçuşlarını 26 Mart tarihinde başlatacağını ve Kasım ayının ortalarında da tamamlayacağını açıkladı. Güvenç, "Geçtiğimiz yü bin 742 uçuş gerçekleştiren İngiliz tur operatörü firma, 2010 yılında bu rakamı 2 bin 100´e çıkaracak. Bu, yüzde 22´lik bir artışı öngörüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşar yardımcımız Dalaman´a reklam ve tanıtım desteği verebileceklerini açıkladı. Dalaman´a uçuşların Mart ayında başlayıp kasım ayma kadar devam etmesi demek, turizm sezonunun 8 aya çıkması anlamına geliyor" dedi.

 

 

BÖLGE İÇİN UMUT VERİCİ

 

Manchester´daki fuara katılanlardan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da, haberlerin bölge için umut verici olduğunu ifade etti. Acar, "Pegasus ve Kuzey Kıbrıs Türk Havayolları da İngiltere´den Dalaman uçuşlarına a&ırlık verecpk" dedi Muğla´yı çok seviyorlar Muğla´ya gelen turistlerin yarısını geçen yıl İngilizler oluşturmuştu. Tur şirketi Thomas Cook bu yolcuların çoğunu Dalaman Havaalanı´na getirmişti. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.