Havacılık devleri hükümetten mali destek istedi
İngiltere'deki önde gelen hava yolu şirketleri, ülkede Omicron varyantının hızla yayılması ve alarm seviyesinin yükseltilmesi nedeniyle hükümetten mali destek talep etti.
İngiltere'deki önde gelen hava yolu şirketleri, ülkede Omicron varyantının hızla yayılması ve alarm seviyesinin yükseltilmesi nedeniyle hükümetten mali destek talep etti.
British Airways (BA), EasyJet, Ryanair, Loganair, Virgin Atlantic ve Jet2.com, TUI ve İngiliz Havayolları Ticaret Birliğinin yöneticileri tarafından imzalanan mektupta İngiliz hükümetinin aşılarını tamamlamış olan yolculara yönelik uygulanan test yaptırma zorunluğunu kaldırılması yönündeki talebe yer verildi.
Hava yolu sektörünün ihtiyaçlarına göre yeni bir mali destek paketi hazırlanmalı
Mektupta ayrıca İngiliz hükümetine, hava yolu sektörünün ihtiyaçlarına göre hazırlanacak bir mali destek paketinin de sunulması çağrısında bulunuldu.
Aşılarının tüm dozlarını yaptırmış ve İngiltere’ye seyahat edecek yolcuların artık test zorunluluğunun kaldırılması gerektiği, ülkedeki özel test şirketlerinin zaman zaman yolcuları tek bir PCR testi için 399 sterline kadar ücretlendirebildikleri belirtildi.
Hükümet sözleri tutmadı
Airport'ta yer alan habere göre mektupta, İngiliz hükümetinin, daha önce defalarca tekrar edilen tüm sözlere rağmen, test şirketlerinin bu “dolandırıcılık” sistemine karşı çok az eylemde bulunduğu kaydedildi.
İngiltere Başsağlık görevlileri tarafından 12 Aralık’ta yapılan açıklamada, Sağlık Güvenliği Kurumunun tavsiyesi ve ülkede Omicron vakalarındaki hızlı artış nedeniyle alarm seviyesinin ikinci en yüksek olan 4'e yükseltildiği bildirilmişti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: