Havada neler oluyor?

Hindistanlı havayolu şirketi GoAir'in satılması için yatırımcı arandığı açıklandı.

15/11/2018 14:09
Havada neler oluyor?

Hindistan'ın ekonomi gazetelerinden Financial Express'te yer alan habere göre; şirketin yakıt fiyatlarındaki yükseliş, altyapı kısıtlamaları ve son zamanlarda yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle Wadia Group'un havayolunu elden çıkarma kararı aldığı belirtildi.

2005 yılında kurulan GoAir'in son zamanlarda kapasitede daralmaya gittiği ve yakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçirdiği öğrenilirken, 2018 yılını da büyük bir zararla kapatacağı ifade edildi.

Airport'ta yer alan habere göre, şirketin ekonomik dar boğaz nedeniyle satılması gündeme gelirken, Londra merkezli bir banka ile de satış görüşmeleri yaptığı yerel medyada yer aldı. Mumbai merkezli GoAir'in filosunda 43 uçak bulunuyor.

İngiliz devi Flybe de satılıyor

İngiliz hava yolu şirketi Flybe, şirketin satışı için görüşmeler yapıldığını açıkladı. Havayolundan yapılan açıklamada, Brexit süreci nedeniyle sterlindeki dalgalanmalar, artan yakıt maliyetleri ve talebin düşmesi nedeniyle satış görüşmelerinin yapıldığı belirtildi.

Skynews'te yer alan habere göre, şirketin devralma yada birleşme gibi opsiyonlara açık olduğu bilgisi verilirken, satışın Londra Borsası aracılığıyla sunulduğu öğrenildi.

Birleşmeden çok devralma fikrine sıcak bakılıyor

Havayolunun hisselerinde Eylül ayından bu yana ciddi düşüş yaşanırken, değer kaybının %80 civarında olduğu belirtildi.

Flybe yöneticilerin satış konusunda birleşmeden çok, devralma fikrinde olduğu açıklandı. İngiliz havayolu Birleşik Krallık’ta bir çok noktaya seferler düzenliyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.