Havacılığın devleri Ankara'da buluşacak

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) kapsamında Boeing, Airbus, Rolls Royce, Sikorsky gibi havacılık firmalarının yetkilileri Ankara'da ağırlanacak.

31/12/2019 23:40
Havacılığın devleri Ankara'da buluşacak

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ, etkinliğin 14-16 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirileceğini söyledi. Geçen yıl yapılan etkinliğin başarısından dolayı bu yıl işbirliği günlerine ilginin daha da yoğunlaştığını anlatan Ertuğ, "Boeing, Airbus, Rolls Royce, Locheed Martin, Sikorsky gibi firmaların yetkililerini ağırlayacağız. Savunma Sanayii Müsteşarlığının himayeleri ile yapılan etkinlikte Türk savunma ve havacılık sektörlerindeki tüm oyuncuları beraber bulmak mümkün olacak" dedi.

Geçen yıl gerçekleştirilen işbirliği günlerine katılan alt yüklenicilerin, uluslararası platformda kendilerinin de rekabet edebileceğini ve pazarda önemli bir yerinin olduğunu gördüklerini ifade eden Ertuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu etkinlik vesilesi ile ihracatı yüzde 100 artmış KOBİ'lerimiz bulunmaktadır. Bu yıl yine TAI etkinliğimizin Platin Sponsoru oldu. Yine aynı şekilde ana sanayi firmalarından Havelsan, Roketsan, MKE, FNSS de etkinlikte yer alacak, hem Türk hem de yabancı alt yüklenici ya da firmalar ile bağlantı kuracaklar."

Asya ve Orta Doğu'dan da katılım bekleniyor

Ertuğ, etkinliğe ABD ve Avrupalı firmaların yanı sıra Asya ve Orta Doğu ülkelerinden de katılım olmasını beklediklerini dile getirdi. Söz konusu bölgelerdeki en büyük savunma kurum ve kuruluşlarının etkinliğe davet edildiğini bildiren Ertuğ "Bu makamlar Türkiye'deki ana sanayi firmalarımız ile görüşme yapacaklarından yerli ürün ihracatı da olacaktır" diye konuştu. Ertuğ, etkinliğe Asya'dan Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin yanı sıra Orta Doğu ülkelerinden BAE, Katar, Ürdün firmalarının katılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.