Hava sahası kapalı olan Ukrayna’dan 134 bin turist geldi

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep yavuz, savaşın ortasında olan ve hava sahası kapalı olan Ukrayna’dan bu yıl Antalya’ya 134 bin turistin geldiğini söyledi.

06/12/2022 15:30
Hava sahası kapalı olan Ukrayna’dan 134 bin turist geldi

24 şubat 2022 günü Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş 10 aydır devam ediyor. Savaşın uzaması ile Ukrayna’dan başlayan göç dalgasının özellikle komşu ülkelerin hayatını da önemli ölçüde etkilediğine dikkat çeken Recep Yavuz, "Başta Polonya olmak üzere, Almanya, Macaristan, Romanya, Moldova, Slovakya’ya 5 milyondan fazla Ukrayna vatandaşının uzun süreli geçtiği biliniyor. Almanya’ya göçen 1 milyon dan fazla Ukraynalı göçmenin % 80 işe alındı, vatandaşlık kolaylaştırıldı. Polonya 3 milyon civarında Ukraynalı için aylardır konaklama ve yiyecek içecek imkanı sunuyor’’ dedi

Ukraynalıların tatil cenneti olarak gördükleri Antalya’da bu sürecin içinde önemli bir yer aldığını vurgulayan Yavuz, On binlerce Ukrayna vatandaşı arabalarla Antalya’ya gelerek bu zorlu dönemi aşmaya çalıştıklarını belirtti. 

Kimse beklemiyordu ama, Ukrayna’dan 134 bin turist geldi

Antalya ise bu turist hareketliliğinden, konut fiyatlarına bu süreçte farklı bir deneyim yaşadığına işaret eden Recep Yavuz, şunları söyledi:

"Ukraynalılar adaptasyon sürecini idrak ederlerken, Antalyalılar gittikleri şehrin her köşesinde görmeye hiç alışık olmadıkları turistleri görünce şaşırdılar. Yaz yoğunluğunda pek dikkat çekmeyen bu kitle, turizm sezonunun sona ermesi ile iyiden iyiye gün yüzüne çıktı.

Savaşın onuncu ayında ortaya çıkan resim farklıydı

25 Şubat 2022 günü, savaşın ertesi günü turizmci Ukrayna’dan hiçbir turist gelmez öngörüsündeydi. Zaten ülkenin hava sahası kapanmış, barut kokusu neredeyse bütün Avrupa’yı sarmıştı. Kimsenin tatili düşünecek hali de yoktu.

Savaşın onuncu ayında ortaya çıkan resim farklıydı. Antalya’ya havayolu ile 134.000 Ukrayna vatandaşı geldi. Gelenlerin önemli bir kısmı Polonya’ya geçen ve orada yaşayan Ukrayna vatandaşlarıydı. Yine büyük bir kesim Almanya’ya yerleşip orada çalışan ve yıllık izinleri için Antalya’ya gelen Ukrayna vatandaşları oldu.’’


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.