Hasan Eker: İlk yarıda turizm gelirlerinde yüzde 160, turist sayısında yüzde 176 artış oldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BURKON Turizm Genel Müdürü Hasan Eker yılın ilk yarısına ilişkin turizm verilerini değerlendirdi.

12/08/2022 13:11
Hasan Eker: İlk yarıda turizm gelirlerinde yüzde 160, turist sayısında yüzde 176 artış oldu

Hasan Eker, sozbursa'ya yaptığı açıklamada, "Global ekonomik gelişmelerin yanı sıra pandemi endişeleri ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa rağmen ilk 6 ayda geçen senenin aynı dönemine göre turizm gelirlerinde yüzde 160, turist sayısında da yüzde 176 oranında artış yaşandı" dedi.

 

Türk turizm sektörünün zorluklara rağmen hızla toparlanma gösterdiğini, önünüzdeki yıllar için de avantajlarının artarak devam edeceğini belirten Eker, ilk altı ayda gelen turist sayısının 18 milyon kişiyi, turizm gelirlerinin de 14 Milyar Dolar'ın üzerine çıktığını söyledi.

Açıklamasında, Türkiye'de kişi başı turizm gelirinin ortalama 850 Dolar düzeyindeyken, bu tutarın dünya ortalamasında 1200 Dolara çıktığına dikkat çeken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BURKON Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, turizm gelirlerini artırmaya yönelik yeni stratejiler belirlenebileceği ifade etti.

Eker şunları söyledi:

"Türkiye turizmi standart hizmetlerin kapsam dahilinde olduğu paket turda dünyada lider ülkelerden bir tanesi durumunda, halbuki üst gelir düzeyine sahip önemli bir kesim paket tur ile tatile çıkmak istemiyor ve daha lüks hizmet bekliyor.

Bu nedenle ülkemizin turizm gelirini daha da artırmak için üst düzey grubuna yönelik çalışmalar yapılabilir ve örneğin direkt uçuşlar planlanabilir. Bu nedenle havayolu şirketlerinin turizm merkezlerimize direkt uçuşlar yapmasını ve sefer sayılarını artırmalarını özendirmeliyiz.

Diğer taraftan da tur operatörleri tarafından organize edilen paket tur programları da elbette ihmal edilmemelidir."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.