Gürok'tan Maldivler'e 300 Milyon Dolar yatırımla iki ultra lüks otel

Gürok Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, 300 Milyon Dolar yatırımla, Maldivler’de Türk ürünleri ile ultra lüks otel inşa ettiklerini söyledi.

17/08/2022 15:23
Gürok'tan Maldivler'e 300 Milyon Dolar yatırımla iki ultra lüks otel

Dünya.com'dan Handan Sema Ceylan'ın Esin Güral Argat ile yaptığı söyleşinin igili bölümü şöyle:

Kütahya’dan yola çıktılar, 140 ülkeye ihracat yapan dünyanın 5’inci sofra camı üreticisini geliştirdiler. Turizmde ise, yepyeni bir konseptle 30 yıllık deneyimlerine farklı bir alan açtılar. Gürok Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, 300 milyon dolar yatırımla Maldivler’de Türk ürünleri ile inşa edilen ultra lüks otellerini anlattı.

Sofra camı, cam ambalaj, yapı, kiremit ve turizm gibi alanlarda 74 yıldır Türkiye’nin önemli şirketler toplulukları arasında yer alan, bu yıl da kurumsal kimliğini “Gürok” çatısı altında toplayan grup, Maldivler'de iki otel yatırımı yaptı. Joali markasıyla, Gürok’un turizm alanındaki ilk uluslararası yatırımı olma özelliği taşıyan iki yatırımın inşası ve dekorasyonu için ihtiyaç duyulan her ürünün yüzde 70’i Türkiye’den karşılandı. Yatırımın toplamı 300 Milyon Doları buluyor.

Ultra lüks segmentte Maldivler'de iki ayrı otel açık 

Yatırımın bir bölümünün pandemi koşullarında gerçekleştiğini ama bu dönemde bile tam 67 kez Maldivler'e gidip geldiğini anlatan Gürok Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, 7 saat 15 dakika süren bu uçak yolculuğunun yatırım fikirlerinin geliştiği bir adrese dönüştüğünü söylüyor. Güral Argat, “30 yıldır da Ali Bey Hotels & Resorts’la hizmet veriyoruz.

Turizmde ilk uluslararası yatırımımızı Joali ile yaptık. Dedemizin ismi biliyorsunuz Ali. İsmini oradan alıyor. Ultra lüks segmentte Maldivler'de iki ayrı otel açık. Yapımını da grup şirketlerimizden Lapis Yapı üstlendi. Yatırım için gereken her ürünün yüzde 70’i Türkiye’den gitti. Alabileceğimiz her şeyi Türkiye’den aldık” diyor.

Markanın adı nereden geliyor? 

Gürok’un Maldivler'deki 2 otelinde 32 milletten insan çalışıyor. İki adadan oluşan otelin izole durumu nedeniyle çalışanlar için de lojmanlar inşa edilmiş. Çalışanların kendilerine ait havuzları, tenis kortları hatta futbol turnuvaları var. 2018’de devreye alınan Joali Maldives, 73 villadan, Kasım 2021’de açılan Joali Being 68 villadan oluşuyor. Güral Argat, “Her iki ada otelimizde en üst segmentte hizmet veriyor.

Joali Maldives, sanat ruhuna sahip. İnanılmaz bir koleksiyonumuz var. Joali Being’de ise, ana temamız antik bilgelikle sağlık ve huzur” şeklinde konuşuyor. Adayı inşa ederken 1000’den fazla orijinal palmiye ağacı kurtarılmış, Maldivler'in ikinci kaplumbağa hastanesi kurulmuş. Ayrıca mercan ekimi de yapılmış. Hatta otelin kazıklarını yerleştirecek şirketle sözleşmeye mercanların zarar görmemesi de eklenmiş.

Maldivler'in ekonomisinin yüzde 80’i turizmden geliyor

Güral Argat, “Maldivler'in ekonomisinin yüzde 80’i turizmden geliyor. Bize tüm yaptığımız çalışmalar için bir Türk yatırımcı olarak büyük saygı duydular. Ayrıca burada üretilen çöpleri kompost gübreye dönüştürüyoruz. Yağmur suyu topluyoruz” diyor.

Türkiye’deki Ali Bey Club Manavgat ve Ali Bey Resort Sorgun’da da benzer çalışmalar yapılmış. Güral Argat, “Manavgat’ta kişi başına düşen sera gazı salımını 2020 yılından 2021’e yüzde 39 azalttık. Aynı dönemde Sorgun’daki tesiste yüzde 31,8'lik azalma kaydettik. Tüm tesislerimizde kişi başına düşen karbon ayak izini de yüzde 31 ila yüzde 46,4 oranında azaltmayı başardık” şeklinde konuşuyor.

Hedefte Hint Okyanusu, G. Amerika ve Karayipler var

Gruplarının turizm sektöründe hızlı bir büyüme temposunda olduğunu da kaydediyor Güral Argat, “Hem Joali’yi hem de Ali Bey Hotels & Resorts’ü uluslararası destinasyonlarda genişletmeyi hedefliyoruz. Yeni tatil köylerini geliştirirken, orta vadede markalarımızı taşımak için yeni destinasyonlar da arıyoruz. Hint Okyanusu, Güney Amerika ve Karayipler gibi farklı destinasyonları analiz ediyoruz” şeklinde konuşuyor.

Haberin devamı: https://www.dunya.com/kose-yazisi/gurok-maldivlere-iki-otel-kurdu-yatirimin-70i-turkiyeden-gitti/666523


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.