Güneydoğu'yu şahlandıracak büyük turizm hamlesi..

Daha yüksek kültür ve gelir gruplarına yönelik yeni bir turizm hamlesi başlatılması gerektiğini vurgulayan Bakan Günay, Güneydoğu'yu kültür turizminin merkezi yapacak yeni bir turizm hamlesi başlatacaklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Güneydoğu'yu şahlandıracak büyük turizm hamlesi..

Türkiye’nin turizmde çok iyi bir noktaya gelerek dünya 7′ncisi olduğunu söyleyen Bakan Günay, büyük ölçüde kitle turizmi yaptıklarını ve bunun da güney ve Antalya odaklı olduğunu, Türkiye’ye gelen 29 milyon turistin 9 milyonunun sadece Antalya’ya gittiğini söyledi.

Bakan Günay, dün Topkapı Sarayı'nda yaptığı basın toplantısında, "”Güneydoğu Anadolu’yu hiç ihmal etmiyorum" dedi...

Günay, ”Güneydoğu Anadolu’yu hiç ihmal etmiyorum. Orada büyük bir potansiyel var. Şehir turizmi açısından Mardin, Gaziantep, Urfa, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır’da, bütün bu alanda büyük bir potansiyel mevcut. İkincisi de Ege’de, doğayı, tarihi, termal kaynaklarını, geleneksel yaşam tarzını, sivil mimarlık örneklerini, el sanatlarını, mutfağını da işin içine katan, daha yüksek kültür gruplarına hitap eden yeni bir destinasyon yaratmamız lazım. Turizm hamlelerinin bir ayağı Güneydoğu’da, bir ayağı da İzmir merkezli Ege’de başlayacak ve Türkiye kitle turizminin bir adım üstünde yeni bir turizm alanında daha büyük adımlar atmaya çalışacak" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.