Günay, "Gerginlikler turizm sektörünü endişelendiriyor"...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılını gülerek karşılamayı umut ettiğini belirterek, "Biraz sevimsiz, gergin bir ortamdayız. Ben, bu 'Ne oluyoruz' sorusunun 'İyi oluyor' diye cevaplandırılacağı bir ortama hızla erişmemizi çok temenni ediyorum. Buna ihtiyacımız var" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay, "Gerginlikler turizm sektörünü endişelendiriyor"...

Bakan Günay, ''Biraz sevimsiz, gergin bir ortamdayız, yeni yılı gülerek karşılamayı umut ediyoruz" dedi. Günay, AA muhabirine, 2009 yılı değerlendirmesi ve 2010 yılına ilişkin hedefleri aktarırken, öncelikle Türkiye'ye, bölgesine ve bütün dünyaya barış dilediğini söyledi. Barış olunca gelişmenin, kalkınmanın, insanca yaşamın olacağını ifade eden Günay, ''Onun için barış bizim birinci şartımızdır. 'Yurtta barış, dünyada barış'... Atatürk'ün ne büyük adam olduğu her zaman söylüyorum, buradan da anlaşılıyor'' diye konuştu. Günay, 2010 yılından beklentilerini ise şöyle özetledi:

 

''2000'li yıllarda on yılın sonuna erişirken, temel özlemimiz barış. Barış içinde bir Türkiye, barış içinde bir Orta Doğu, barış içinde bir dünyada Türkiye, gelişmesine, kalkınmasına, eğitimine, sağlığına, sosyal dayanışmasına ayırdığı kaynakları çoğaltacaktır. Turizmde iyi bir yerdeyiz, kalitemiz artacak. Bence bundan sonraki hedefimiz bu olmalı zaten. Marka ülke olmalıyız. Farklı bir turizm ülkesi, müziğiyle, sokağıyla, sosyal yaşamıyla, yemeğiyle, sofrasıyla, insanların güler yüzüyle, tarihiyle ve bugünüyle farklı bir ülke, ağızda tat bırakan ve tekrar gelinmesi arzu edilen bir ülke, hayalim bu. Hedef olarak Türkiye'nin önüne koyduğum bu...

 

Kültürle turizmi çok iç içe getiriyor zaten böyle bir hedef. Sadece turizme dönük değil, sadece kültüre dönük değil, bu ikisi birlikte, bunun içinde şiir var, bunun içinde edebiyat var, bunun içinde barış içinde yaşama var. Bunun içinde arkeolojiye sahip çıkma var. Bunun içinde bugünkü şehirlerin imarı, bugünkü şehirlerin sağlıklı biçimde gelişmesi ve yaşaması var. Hepsi birlikte kalkınan bir Türkiye, adalet ve paylaşan bir Türkiye, barış içinde ve demokrasi içinde yaşanan bir Türkiye. Güler yüzlü insanlar ve konuksever bir turizm ortamı. Hayalim bu...''

 

''UMUTLU, MUTLU, GÜLER YÜZLÜ BİR ORTAM''...

 

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 2010'lu yılların sonunda, Cumhuriyet'in 100. yılına giderken Türkiye'nin gerçekten dünyanın turizm sayesinde büyük ölçüde kalkınmış bir ülkesi olması dileğinde bulundu. ''Yani Türkiye, görülmezse insanın hayatında bir eksiklik hissettirecek bir ülke olsun. 2008'de, 2009'da hep bunu yapmaya çalıştık zaten. İyi bir çizgideyiz, umarım böyle devam eder'' diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Yeni yılı inşallah gülümseyerek karşılayacağım. Umut ediyorum ağzımızın tadını kaçıran olaylar olmaz. Biraz sevimsiz bir ortamdayız. Biraz gergin bir ortamdayız. Bir yandan Türkiye, geçmiş 10 yıllarda hayal edemeyeceği kadar önemli dönüşümler yaşıyor. Sivilleşme alanında, demokratikleşme alanında, hukuk devletinin egemenliği alanında, ama bir yandan da tabii eski kabuk devlet yapısı, o soğuk savaş yapısı direndiği için ciddi bir kaygı ve ciddi bir 'ne oluyoruz' sorusu da insanın aklına yerleşiyor.

 

Ben, bu 'ne oluyoruz' sorusunun 'iyi oluyor' diye cevaplandırılacağı bir ortama hızla erişmemizi çok temenni ediyorum. Buna çok ihtiyacımız var. Yani yeniden herkesin kendisini birbirinin yerine koyarak, birbirini anlayabileceği ve 'iyi şeyler oluyor Türkiye'de' diyebileceğimiz bir ortama hızla erişmeye ihtiyacımız var.''

 

Yeni yıla sayılı günler kalırken bu hafta ve bundan sonraki günlerin, Türkiye için bu umutların pekişmesi dileğinde de bulunan Ertuğrul Günay, ''Umutlu, mutlu, ümitli, güler yüzlü bir ortam inşallah yeni yıla girerken hepimizin karşılaşacağı tablo bu olur" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.