GTR'den acentelere tam otomasyonlu hizmet

Türkiye'de turizm sektörü gün geçtikçe büyürken acente ve otellerin yazılım ihtiyaçları da çeşitleniyor.

11/09/2018 14:46
GTR'den acentelere tam otomasyonlu hizmet

Teknolojinin bu kadar gelişerek işletmelerin hayatına bu denli hakim olmadığı dönemlerde acentecilikte en önemli değerlerden biri fiziksel konumdu. Günümüzde ise acenteler fiziksel konumlarıyla seyahat severler için birer çekim ve seyahat danışmanlığı merkezi olmaya devam ederken diğer tarafta online teknolojiler sayesinde milyonlarca kullanıcıya aynı anda hitap edebiliyorlar.

Artan tüketici taleplerini hızlı ve verimli bir şekilde karşılayabilmek ise ancak seyahat sektörü dinamiklerine uygun alt yapıların kullanımıyla mümkün olabiliyor.

Online Turizm Baş döndürücü Şekilde Büyüyor

emarketer.com verilerine göre dünyada online seyahat işlemlerinin payı 2017'de 610 milyar dolara ulaştı. 2021'de bu rakamın 850 milyar doların üstüne çıkması öngörülüyor. Türkiye’ye AB ülkelerinden gelen turistlerin yüzde 67’si uçak biletlerini, yüzde 55’i ise konaklamalarını web siteleri üzerinden satın almakta.

Online seyahat Türkiye turizminde de benzer bir ivme ile ilerliyor. Online seyahat pazarının Türk turizmindeki toplam payının yüzde 15’in üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

REKABETİN ANAHTARI: SEYAHAT ODAKLI TEKNOLOJİ

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizm üzerine yoğunlaşmış acenteler bir tarafta faaliyet gösterdikleri alandaki iş ortaklarının diğer tarafta ise son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için kıyasıya bir rekabet halinde.

İşte tam bu noktada acentelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türk kullanıcısının seyahat eğilimlerini yazılım teknolojileriyle birleştiren GTR 2017 yılında kullanıma sunuldu ve bugün on’un üzerinde acente tarafından kullanılmakta.

GTR acentelere hızlı rekabet ortamında önemli gereklilikler olan; eşzamanlı fiyatlama, esnek aksiyon, kullanıcı dostu satın alma adımları, çoklu dil seçeneği, dahili arama motoru optimizasyonu, çoklu web sitesi yönetimi, otelde ödeme, ayrıntılı raporlama ve muhasebe entegrasyonu gibi opsiyonları bütünsel bir yaklaşımla sunuyor.

GTR'nin dört yıl süren araştırma ve geliştirme sürecinin ardından ortaya çıktığını belirten Itera Bilişim Kurucusu Tarık Özcan: "GTR'yi acentelerin gündelik operasyonel ihtiyaçlarını izleyerek ve ticari süreçlerini ön planda tutarak geliştirdik. Acente sahiplerine sadece iyi ve kullanışlı bir arayüz değil aynı zamanda modüler bir yapı sunmak istiyoruz. Artan rekabet ortamında içerikle ilgili gerekliliklerden muhasebe entegrasyonuna tüm modülleri test ederek son kullanıcıya sunulabilecek hale getirdik.

GTR'yi kullanan çeşitli büyüklükteki acentelerden aldığımız olumlu geri bildirimlerle GTR'nin kuruluş amacına uygun sonuçlar elde ettiğimizi görüyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.