Grubumuz otellerinin sezon sonu doluluk oranı %90'ın üzerinde

Coral Travel'ın Genel Müdürü Ercüment Ünalan, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 2023 yılında 6 milyona yakın rakamlara ulaşabileceğini söyledi.

25/10/2023 12:19
Grubumuz otellerinin sezon sonu doluluk oranı %90'ın üzerinde

İnterfaks haber ajansında yer alan habere göre, Ercüment Ünalan, "Covid ve özel askeri operasyonun başlamasının ardından, turizm pazarındaki hacimler keskin bir şekilde azaldı. Ayrıca 2022'de havacılıkla ilgili sorunlar başladı. Ancak bu yıl turist sayısı artıyor ve Rusya pazarı, son yıllarda olduğu gibi Türkiye'ye gelen turist sayısında da birinci sırada yer alıyor" dedi.

Ünalan, sözlerine şöyle devam etti: "Tabii ki Türkiye'de turist sayısı açısından henüz 2019 seviyesine ulaşamadık ama gidişat iyi. 2019'dan itibaren turist sayısının yıl sonunda 6 milyona yaklaşabileceğini düşünüyorum.

Ocak ayından ağustos ayına kadar Türkiye 4,4 milyon Rus turist ağırladı. Türkiye'nin yanı sıra BAE, Mısır, Tayland da açık. Bütün bu yönlere akış artıyor. Yurt dışına uçabilen uçak sayısı da artıyor."

2023 yılında otel doluluk oranı tur operatörlerinin beklentilerini karşılamadı

Ercüment Ünalan, "2023 yılında hacmin 2019 seviyesine ulaşmasını bekliyorduk ancak Ruble'nin keskin değer kaybı nedeniyle bu gerçekleşmedi. Rusya pazarındaki talep geçen yıla göre daha düşük çıktı. Ancak diğer pazarlar daha aktif hale geldi. Özellikle Almanya'daki turist akışı 2019 rakamını aştı.

İngiltere'den gelen turist akışı da arttı. Bu sayede Coral Otel Grubu otellerinin sezon sonu ortalama doluluk oranı %90'ın üzerinde olacak. Rus turistin payı salgın öncesi göstergelere göre yüzde 4 azaldı" diye konuştu.

Sezon başında Türkiye'deki otellerin doluluk oranının yüzde 60-70 olduğunu, ancak talebin giderek arttığını söyleyen Ercüment Ünalan, tur fiyatlarındaki artış nedeniyle Rus turistlerin daha çok 4 yıldızlı otelleri tercih etmeye başladığını ifade etti.

"Ancak artık piyasa bu tür tekliflere pek tepki vermiyor"

Ünalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki oteller, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da turistlere yüzde 60'a varan indirimlerle tur satın alabilecekleri erken rezervasyon promosyonları sunmayı planlıyor.

Ancak artık piyasa bu tür tekliflere pek tepki vermiyor. 2024 sezonunda Türkiye tur fiyatları büyük ihtimalle bu yılki seviyesinde kalacak. Euro kuru düşerse, turlar daha da ucuzlayacak."

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.