Gönüllü Turizm Elçileri göreve başlıyor

Fatih Belediyesi'nin Turizm Elçileri üçüncü yılında. Fatih’e gelen turistlere yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla oluşturulan gönüllü turizm elçileri sezonun başlamasıyla sahaya iniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gönüllü Turizm Elçileri göreve başlıyor
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından hayata geçirilen Gönüllü Turizm Elçileri projesine bu yıl da rekor başvuru yapıldı. Gönüllü Turizm Elçisi olmak için 890 öğrenci başvuru yaptı.
 
Yaşları 15 ile 23 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü turizm elçileri adayları önce yazılı sınava tabii tutuldu. Yazılı sınavda başarılı olanlar, sözlü mülakata girdiler. Her iki sınavı da başarı ile geçen 300 öğrenci gönüllü turizm elçisi olmaya hak kazandı.
 
4 TEMMUZ’DA İŞBAŞI YAPACAKLAR
Gönüllü turizm elçileri, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya Meydanı, Eminönü Mısır Çarşısı, Gülhane ve Yerebatan Parkı, Divanyolu ve çevresi, Beyazıt ve Kapalıçarşı, Atatürk Havaalanı ve Kabataş’tan Beyazıt’a kadar olan tramvay duraklarında turistlere yardımcı olacaklar. Gönüllü turizm elçileri 6 Eylül Cuma gününe kadar görev yapacaklar.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu projeyle dünyanın dört bir yanından Tarihi Yarımada’ya gelen turistlerin ülkemizden mutlu ayrılmalarını amaçladıklarını belirterek ‘Ülkemizden memnun ayrılmış bir turist, bir yıl sonra ülkemizde gelecek bin turist demektir’ dedi.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.