Golfün kalbi, Belek'te atıyor...

Sueno Hotels Golf Belek Genel Müdürü Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Gülşen, golfün kalbinin Belek’te attığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Golfün kalbi, Belek'te atıyor...

Halil ÖNCÜ

Dünyanın en çok tanınan sporcularından biri olan, golf sporunun yaşayan efsanesi Tiger Woods’un da mücadele ettiği Turkish Airlines World Golf Turnuvasının Belek’e büyük bir renk kattığını söyleyen Gülşen, 20 bin ilave golf turistin Belek’e geldiğini ifade etti.
 
Mustafa Koç ve Tiger Wood aynı takımda mücadele edecek...
 
Kurtuluş Gülşen, “ Dünyadaki en iyi 8 golçününde katılımı ile Belek’te düzenlenen Turkish Airlines World Golf Turnuvası Belek’e büyük renk kattı. Bu turnuvanın bu yıl burada düzenlenmesinde Türkiye Golf Federasyonu, Türk Hava Yolları, Spor Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız ve BETÜYAB’ın ortaklaşa büyük katkısı oldu. Tiger Woods’un ayakbastı parası olan 1.5 milyon dolarlık ödemesinin de içinde olduğu toplam 14.5 Milyon dolarlık bir bütçe.
 
Bu arada Tiger Woods’un isminin yanı sıra sportif anlamda çok başarılı 7 golf profesyoneli de bulunuyor. Bunlar Rory Mcllroy, Charl Schwartzel, Lee Westwood, Hunter Mahan, Matt Kuchar, Justin Rose, Webb Simpson. Bu turnuva ile Belek’e 20 bin ilave golf turisti geldi. Belek’in arka arkaya koyduğu bu büyük hedefler, öncesinde hala devam etmekte olan dünya amatör golf şampiyonası ve devam eden Turkish Airlines World Golf Turnuvası dünyada bütün gözlerin Türkiye’ye Belek’e çevrilmesine sebep oldu.
 
Bu hafta dünya da Golfun kalbinin Belek’te attığını söyleyebiliriz. Oldukça başarılı bir organizasyon sürüyor. Bu turnuvanın sahiplenmesinde Sirene Golf Hotel ve Antalya Golf Sahasının sahibi sayın Ali Akkanat’ın bu organizasyona katkısı çok büyük. Turnuvanın son gününde birde profesyonel ve amatörlerin oluşturduğu 8 takım ile PRO-AM turnuvası gerçekleştirilecek. Üç amatör sporcu Tiger Woods’u 450 bin dolara almış durumda. Alan isimler arasında Mustafa Koç’un olduğunu biliyoruz” dedi.
 
Hedef, 2016 Olimpiyatları'nda Golf Milli takımını oluşturmak...
 
Golf Federasyonu verdiği destek ile 2016 yılında düzenlenecek Olimpiyatlarda yarışacak Türkiye Golf Takımının oluşması için önemli adımlar atıldığına da dikkat çeken IAGTO( Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği ) Türkiye'deki Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Gülşen , “ Golf turizmi bu organizasyon ile önemli bir ivme kazandı.
 
Türk Golf Turizminin yanı sıra sportif anlamda da Türk sporcularının da golf sporuna ilgisinin çekileceğini düşünüyoruz. Burada Juniorları yetiştiriyoruz. 2016 yılında Golf sporu olimpiyatlarda artık resmi olarak yarışılacak bir spor dalı oldu. Milli takım bu anlamda hazırlanıyor. Federasyonumuzun da bizlere verdiği destek ile bizde juniorlarımızı yetiştiriyoruz” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.