"Golf, turizmi 12 aya yayar"...

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde dünyaca ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie'nin tasarımını yaptığı The Mongomerie Maxx Royal Golf Club sahasında basın toplantısı düzenlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Golf, turizmi 12 aya yayar"...

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de turizmi 12 aya yaymak için golf sahalarının sayısının artırılması gerektiğini belirterek, ''Alanya'da 5 golf sahasının anonsu yapıldı, ilanı çıktı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Side'de çalışmalarımız var ve Serik bölgesinde dağlara doğru, Serik'in hemen arkasında ormanların başladığı yerlerde de çok önemli golf sahaları tespit ettik'' dedi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde dünyaca ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie'nin tasarımını yaptığı The Mongomerie Maxx Royal Golf Club sahasında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, golf sporunun son yıllarda Türkiye'de önem kazandığına değindi. Hükümetin golf sporuna verdiği öneme dikkati çeken Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu'nun da golfün gelişmesi ve sporcuların uluslararası alanda başarısı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını vurguladı.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu: 

''12 ay turizm yapmak istiyorsak Türkiye'de ve Antalya'da golf sahalarının sayısını artırmamız gerekiyor. Bunun için de bizzat hükümetimiz ve bakanlığımızla yoğun olarak çalışıyoruz. Alanya'da 5 golf sahasının anonsu yapıldı, ilanı çıktı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Side'de çalışmalarımız var ve Serik bölgesinde dağlara doğru, Serik'in hemen arkasında ormanların başladığı yerlerde de çok önemli golf sahaları tespit ettik. Oralarda da en kısa zamanda golf sahaları yapacağız ve Colin Montgomerie de inşallah o sahaların bir kaç tanesinin dizaynını yapar.''

Colin Montgomerie'nin golfte bir idol olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, ünlü golfçüye dönerek, ''Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en iyi sahalarından birisine imza attığınız için teşekkür ediyorum. Yarın sabah kendisiyle yapacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Sizi uyarıyorum. Acımam yok'' diye espri yaptı.

"16 YENİ GOLF SAHASI HİZMETE GİRDİ"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, federasyonun çok genç olduğunu, Türkiye'de golfün de 1996'da gelişmeye başladığına dikkati çekti.

Federasyonun kurulduğu yıllarda Türkiye'de 3 saha ve 70 civarında oyuncu olduğuna dikkati çeken Ağaoğlu, o yıllarda Colin Montgomerie'nin kendisinin ''idolü'' olduğunu anlattı. Montgomerie'yi Dubai'de izleme şansı yakaladığını, burada İskoç golfçünün 18'inci çukurda 5 vuruşluk sahayı 3 vuruşta kazandığını belirten Ağaoğlu, şöyle konuştu:

''O yıllarda Türkiye ve bizler için erişilmez, ulaşılmaz veya yanına yanaşamayacağımızı düşündüğümüz bir insan gün geldi, aradan fazla zaman geçmeden Türkiye'de golf sahasının mimarisini oluşturdu. Golf sahasına imzasını verdi. Bunlar 14-15 sene önce bizim için hayal bile değildi, ama çok hızla gelişen bir Türkiye var. Hemen hemen her sektörde inanılmaz süratle gelişen bir Türkiye imajı var yurt dışında. Aynı gelişmeyi biz golfte de gösterdik. Son 8-9 yılda 16 golf sahası hizmete girdi. 2008 yılında da Belek Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu seçildi.''

Ağaoğlu, bu yatırımların gerçekleşmesinde tahsisleri veren hükümetin payının çok büyük olduğuna işaret etti. ''Spora hizmet eden herkesin fotoğrafını rozet diye yakamda taşırım'' diyen Ağaoğlu, aynı şekilde yatırımcıların da cesaret göstererek bu alanda önemli çalışmalara imza attığını vurguladı.

"6 YILDIR HİZMET"

Golf sahasına ismini veren dünyaca ünlü İskoç golfçü Colin Montgomerie de ailesiyle ilk kez tatil için Antalya'da olduğunu, konakladıkları otelin ise 5 yıldızlı olmasına rağmen 6 yıldızı hak ettiğini dile getirdi.

Belek'i daha fazla turistin görmesi için ülkesine döndükten sonra burada yaşadıklarını anlatacağını belirten Montgomerie, burada olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Montgomerie, Belek'te tasarımına imza attığı sahanın ödül alıp almayacağına yönelik soruya da henüz Belek'teki sahanın derecelendirilmediğini kaydetti.

ETS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ise golfün, turizmin 12 aya yayılması açısından önemli olduğunu bildirdi. Golfte kalifiye elemanı 12 ay korumak gerektiğine işaret eden Ersoy, ''Golfün buna çok büyük faydası oluyor. Aynı şekilde müşteri kalitesini de 12 ay boyunca golf sayesinde korumuş oluyorsunuz'' dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Ersoy, Colin Montgomerie, Mevlüt Çavuşoğlu, Ahmet Ağaoğlu'na sahanın elde çizilmiş krokisini hediye etti. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.