Golf, 250 Milyar Dolarlık büyüklüğe ulaştı...

Golf endüstrisinin Türkiye’de “zengin sporu” algısı nedeniyle hızlı büyümediğinden yakınan Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Golf sahalarında 6 saatlik oyun 90 lirayla ücretlendiriliyor. Gençlerin eğitimine 750 bin lira harcıyoruz” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Golf, 250 Milyar Dolarlık büyüklüğe ulaştı...

Dünyanın en önemli spor endüstrilerinden biri olan golf, 250 Milyar Dolarlık büyüklüğe ulaştı. Pazarda Amerika, İngiltere, İspanya ve Portekiz başı çekerken, Türkiye gibi gelişen ülkeler turizmle öne çıkıyor. Ancak Türkiye’de golf “zengin sporu” algısı nedeniyle hızlı büyüme yakalayamadı. Türkiye’deki sahalarda 6 saatlik golf oyununun 90 lirayla ücretlendirildiğini söyleyen Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Gençlere çok ciddi yatırım yapıyoruz. Lisanslı oyuncu sayısı önümüzdeki dönemde artacak. Her yıl eğitime 750 bin lira ayırıyoruz” dedi.

NE KADAR HARCANIYOR...

Golf oynamanın çok pahalı olmadığını dile getiren Ağaoğlu, bu spora ilgi duyanlar için şu hesabı yaptı:

· 14 sopalı bir çantanın maliyeti 200 dolardan başlıyor.

· Golf ayakkabısı 25 dolar ile 300 dolar arasında değişiyor.

· 5-6 saatlik bir oyun için sahaya 90 lira ödeniyor.

BÜTÇE 1.5 MİLYON LİRA...

Golf Federasyonu’nun yıllık bütçesinin 1.5 milyon liraya yaklaştığını anlatan Ağaoğlu, “Bütçenin yarısını eğitim ve alt yapı çalışmalarına ayırıyoruz. Bu alanda yıllık 750 bin lira para harcıyoruz” dedi. Türkiye’de genç yetenekli golfçular olduğunu belirten Ağaoğlu, lisanslı sporcuların tüm masraflarını karşıladıklarını vurguladı. Ağaoğlu ayrıca, kulüplere de desteğin devam ettiğini dile getirdi.

Türkiye’de 20 tane golf sahası bulunduğunu anlatan Ahmet Ağaoğlu, “15 tanesi Antalya’da, 1 tane Kuşadası’nda, 2 tane bodrum’da ve 2 tane de İstanbul’da golf sahası bulunuyor. Türkiye’deki kulüp sayısı da 15’i buluyor” diye konuştu.

İspanya’da golf turizmini kriz vurdu...

İspanya’nın en önemli golf turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu, “Türkiye’nin yıllık 160 milyon Euro golf turizm geliri var. İspanya kriz öncesi 5 milyar Euro kazanıyordu. Bugün bu rakam 2.5 milyar Euro’ya düştü. Ekonomik kriz Avrupalı golfçüleri azalttı. Türkiye gibi golf turizminin geliştiği ülkelerin payı da arttı” dedi.

Tiger Woods büyük bir tanıtım yaptı...

Turkish Airlines World Golf Final için Tiger Woods’un Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Ağaoğlu, şöyle konuştu: “18 saatlik canlı yayın dünyada 1.5 milyar kişiye ulaştı. Türkiye çok büyük bir tanıtım kampanyası gerçekleşti.” (Ceyhun Kuburlu)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.