Goldcity, Alanya'yı Cable Ski ile tanıştırdı...

Alanya’da bulunan Goldcity Turizm Kompleksi, bünyesinde oluşturduğu yeni trend akımlarından gençliğin ve sporcuların gözdesi kablolu su kayak alanı oluşturarak bölgenin en önemli projelerinden birini daha sezon başında hayata geçirecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Goldcity, Alanya'yı Cable Ski ile tanıştırdı...

Halil ÖNCÜ-ALANYA

Yaklaşık 420 metre uzunluğunda ve 12 metre yükseklikte kurulan Gold Cable park içerisinde yer alan kablolu su kayağı, heyecanı ve adrenalini yaşamak isteyen tutkunlarının vazgeçemediği bir spor dalı olarak Goldcity Turizm Kompleksinde hayat buluyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan tesis müdürü Erdem Güneş yaptığı açıklamada Alanya’ya yeni bir trendin kazandırıldığına dikkat çekerken şu görüşlere yer verdi. “Kablolu Su Kayağı her yaştan insanın rahatlıkla yapacağı, vücudun tüm kaslarını çalıştıran bir spordur. Temel prensibi su kayağı ile aynıdır. Su kayağından farkı sporcuları çekmekte kullanılan mekanizmadır.

Su kayağında sürat motorları kullanılırken, Kablolu Su Kayağında ise elektrikli bir motorla çalışan telesiyej kullanılmaktadır. İki disiplini karşılaştıracak olursak su kayağında başlangıçtaki çekiş ivmesi fazla olmadığından dengede kalınması, dolayısıyla öğrenilmesi daha güçtür. Kablolu Su Kayağında ise sporcu eşit hızla çekildiğinden kolaylıkla dengede kalıp öğrenebilir. Bunun yanında Kablolu Su Kayağında elektrik motoruyla aynı anda 10 kişi kayabilir.
 
Fakat sürat motoruyla yapılan su kayağında 1 veya 2 kişi ile sınırlıdır. Ekonomik olarak kıyaslandığında ise Kablolu Su Kayağının çok büyük avantajı vardır. Ayrıca Kablolu Su Kayağı çevre dostu bir spordur. Elektrikle çalıştığı için çevreyi egzoz, yağ ve türevi atıklarla kirletmediği gibi her kayak operasyonu suya yılda 9 ton oksijen kazandırıyor. Ülkemizde kirlilik yüzünden birçok gölde yaşamın azaldığı, bu göllerin ekonomik açıdan atıl duruma geldiği düşünülürse, bu sporun yaygınlaşmasının önemi ortaya çıkacaktır. Kablolu Su Kayağı hem ekonomik hem de ekolojik açıdan çevreye canlılık getiren bir projedir” dedi.
 
"GOLD CABLE PARK"..
 

Gold Cable Park; Alanya’da Kargıcak mevkii Goldcity Turizm Kompleksinin üst tarafına düşen bölge üzerinde kuruldu. Alanya’ya 8 km. Gazipaşa hava alanına 30Km, Antalya hava limanına ise sadece 160 km uzaklıkta bulunuyor.  Meraklılar, 420 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğinde ki K-1 gölünde kayabilir, gölün içinde bulunan 2 adet küçük ve büyük rampa, bir adet funbox ve bir adet slider üzerinde çılgınca hareketler yapabilir,  80 metre uzunluğunda başlangıç parkurunda temel eğitim alabiliyorlar. Profesyonel sporcularda kendilerini geliştirmek için wakeboard ile ileri düzey hareketler deneyebilirken, konaklama içinde Goldcity Turizm Kompleksin konforu ve çeşitli hizmet olanaklarından yararlanabiliyorlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.