Gökçen Enç; Turizm Gözbebeğimiz!

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, turizmdeki gelişmeleri ve Antalya’ya yansımalarını Turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Gökçen Enç; Turizm Gözbebeğimiz!


Kemer’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Enç, yaptığı açıklamalarında, kendileri için turizmin gözbebeği olduğunu ifade ederek, “Türkiye ihracatının, 35 milyar dolarlık bir bölümünü turizmden sağlıyoruz. Turizm bizim gözbebeğimiz, incimiz. Bu konuda hükümet olarak, bakanlık olarak yapmamız gereken neyse onu yapacağız. Bunlar A,B planlarımız idi. C,D planlarımız da var” dedi.

Sektörde çok ciddi önlemler alıyoruz!

Turizmde şu anda yaşanan durumun istedikleri ve bekledikleri bi durumda olmadığını söyleyen Enç, “Turizm bu sezon çok istediğimiz gibi değil. Beklentilerimizin ölçüsünde gitmiyor. Her zaman söylediğimiz gibi, buna tek bir çerçeveden bakmak çok doğru değil.  Dünyada yaşanan bir ekonomik kriz var.  Rusya ile aramızda, yüzde yüz haklı olduğumuz bir durum nedeniyle, onların takındıkları bir tavır var. Bunlar hep nedenler olarak ortaya çıkıyor. Ama şu da bir gerçek ki, hükümetimiz hem turizm çalışanının, hem otel ve acente sahiplerini mağdur etmemek adına çok ciddi önlemler aldı. Bunlarda yasalaşmaya başladı. En son torba yasasında çıkan acentelere uçak başına 6 bin dolarlık desteğin süresini uzattık.  Akabinde otellerin ecremisilleri ile ilgili bir yıllık ödemesiz, geri kalan kısmını da üç yıl vadeye yaydık.  Bunun yanında yine son turizm destek paketinde açıklanan Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’ın açıkladığı, Antalya Bölgemiz ve çalışanlar için önem taşıyan Antalya ve Muğla’da toplamda 46 bin turizm çalışanını, dokuz ay otel çalıştıran otelciye senenin kalan üç ay boyunca sigorta ve maaşını devlet olarak biz ödeyeceğiz.  Bu da hem turizmcimizin elini güçlendirecek, hem de istihdam ile ilgili sıkıntıyı bir nebze de olsa aşmış olacağız” dedi.

Psikolojiyi bozamamak gerekiyor ve morali yüksek tutmak gerekiyor!

Turizmde Öldük, bittik, gidiyoruz gibi açıklamaların olumsuz bir hava oluşturduğuna da dikkat çeken Enç, “  Bakanımız Mahir Ünal’da ifade ediyor.  Antalya’da turizm öldük, bittik, gidiyoruz gibi , ana muhalefetin de buradaki temsilcilerinin olumsuz bir yargı oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz.  1300 otel satılık diye bilgiler veriyorlar. Soruyoruz hangi oteller diye? Hiç kimse bir şey söylemiyor. Aksine marka vermeyeceğim bir otel zincirimiz yedinci oteli var bir yenisini daha yapıyor.  Bu noktadan baktığınız da her şey çok çok güzel demiyorum ama, mevcut duruma göre hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor. Psikolojiyi bozamamak gerekiyor ve morali yüksek tutmak gerekiyor. Çünkü turizmde diğer sektörler gibi psikolojik kırılmanın hat safhada yaşandığı bir sektör. Terörle mücadele bu noktada devam edecek. Bundan asla ve kata taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.