Gezinomi acenteleri Antalya’da buluştu

Gezinomi, 2018 Acenteler Toplantısı’nı Antalya’da gerçekleştiriyor.

19/10/2018 18:17
Gezinomi acenteleri Antalya’da buluştu

Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan’ın da katıldığı toplantıya Gezinomi’nin hazırladığı ürünleri satışını gerçekleştiren acenteler katıldı. 18-21 Ekim tarihleri arasında Antalya’daki Swandor Hotels Topkapı Palace’da bir araya gelen acenteler 3 gün boyunca hem yeni sezona hazırlandı hem de stres attı.

Organizasyonun ilk günü yapılan toplantıda Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan ve Gezinomi Genel Müdür Kazım Pehlivan, acentelerle bir araya geldi.

“Türk turizmi bence hak ettiği yerde değil”

Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, Gezinomi 2018 Acenteler Buluşması’nda acentelere seslendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve “Türkiye halkı, kriz dönemlerinde parasını tatile harcıyor” diyen Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, “Böyle bir halka hizmet vermek çok güzel” dedi.

Konuşmasında turizmin birkaç yıldır birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Ali Ercan, “Bu sene ise son 10 yılın en iyi sezonunu geçirdik. Buna rağmen Türk turizmi bence hak ettiği yerde değil. Gelecek için umutluyuz. Çünkü turizmin başında turizmden gelen bir bakan var. Bu durum turizmimizi daha da geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

 

“Fiyatların yükselmesi bizi korkutmamalı”

Gezinomi 2018 Acenteler Toplantısı’nda konuşan Gezinomi Genel Müdürü Kazım Pehlivan, yükselen otel fiyatlarının acenteleri korkutmaması gerektiğini söyledi. Pehlivan, bazı otellerin merdiven altı call centerlarla satış yapmaya çalıştığına da dikkat çekti. Gezinomi Genel Müdürü Kazım Pehlivan, seyahat acentacılığının hizmet üretmekten çok bankacılığa döndüğünü belirterek, “Konuşulan konuların başında hizmet değil komisyonlar var.

Günümüzün en çok konuşulan konularından biri de fiyatların yükseleceği oldu. Turizmde erken satarsanız ucuz, sezonda satarsanız pahalı satılır. Fiyatların yükselmesi bizi korkutmamalı. ‘Oteller pahalı olacak, biz ne satacağız?’ söyleminden artık çıkmalıyız. Son yılların en önemli konularından biri de teknoloji ve bilişim geliyor. Bilişime tabi ki yatırım yapılmalı ama turizmi satanlar insanlardır. Geçen sene 2000 TL olan tatili bu sene 4 bin TL’ye satacak olan internet siteleri değil acentedir” dedi.

“Bazı oteller merdiven altı call centerlarla satış yapmaya çalışıyor”

Acentacılığın yara aldığını söyleyen Kazım Pehlivan, “Türkiye’de internet üzerinden satış yapan 6-7 operatör kaldı. Size şiddetle öneriyorum; tarafınızı seçin. Şimdi karlılık düşük olunca bazı oteller merdiven altı call centerlarla satış yapmaya çalışıyor.

Tatil pahalandı, bunun önüne geçmek için ise tatilcileri erken rezervasyonlara yönlendirmeliyiz. Türkiye’de 2 bin 700 acente var. Acentecilik daha da yara alacak. Bu yıl 400 TL’lik odayı 500 TL’ye satarız. Bu nedenle satacağınız ürünü iyi seçin ve müşterinizi bu ürün için ikna edin” şeklinde konuştu. 

“Turizmi nitelikli yapmak istiyoruz”

Kazım Pehlivan, Gezinomi olarak nitelikli turizm yapmak istediklerini de söyledi. Pehlivan, “Gezinomi olarak daha ucuz otel ve daha fazla komisyon vadetmeyeceğiz. Çünkü biz turizmi nitelikli yapmak istiyoruz. Gezinomi olarak artık uçak biletlerine de talibiz. Ayrıca kültür turları için de tartışıyoruz. Belki bu sene belki de gelecek sene kültür turlarına girebiliriz” diye konuştu.

Çeşitli workshop ve organizasyonlarla yeni sezona hazırlanan acenteler, organizasyonun final gecesinde ise ünlü şarkıcı Cenk Eren ile buluşacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.