Gezginler 2022'de sahalara geri dönüyor

Amadeus’un çalışmasına göre; dünya çapındaki gezginlerin %77’si, Avrupa’nın en iyi destinasyon olarak hüküm sürdüğü 2022’de seyahat etmek istiyor. Gezginlerin %50’si bu yıl iş için uçağa binmeyi bekliyor.

18/10/2021 19:41
Gezginler 2022'de sahalara geri dönüyor

Fransa, Almanya, Hindistan, İspanya, Rusya, Singapur, BAE, Birleşik Krallık ve ABD’de 9.074 tüketiciyle yapılan ankete göre; artan yolcu güveninin sağlamlaşması zaman alacak.

Gezginlerin üçte birinden fazlası (%35), nereye ve nasıl seyahat edileceğine ilişkin mevcut uluslararası yönergelerin kafa karıştırıcı olduğunu ve bu nedenle iş ve/veya eğlence amaçlı seyahat rezervasyonlarını daha az olası hale getirdiğini söyledi.

Asya Pasifik’te (APAC), Hindistan’daki gezginlerin %37’si ve Singapur’dakilerin %40’ı aynı görüşü paylaştı. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, gezginler teknolojiyi benimseme konusunda artan bir açıklık ve tekrar seyahat etmeye başlayabilmeleri için sağlık verilerini paylaşma konusunda isteklilik sergiledi.

Anket sonuçları neler gösteriyor?

Seyahat edenlerin %93’ü dijital sağlık pasaportlarının veya sertifikalarının etkin kullanımı için kişisel veri sağlamaya istekli. Dünya çapında iş amaçlı seyahat edenlerin neredeyse yarısı (%48) bir konferansı veya etkinliği ziyaret etmek için sağlık verilerini sağlamaya istekli.

Eğlence amaçlı seyahat edenlerin %36’sı, destinasyondaki bir gezi veya aktivite için bu tür bilgileri paylaşmaya istekli.

Teknolojinin seyahate etkisi

Teknolojinin seyahat etme güvenini artıracağı sorulduğunda, Gezginlerin %97’si, teknolojinin seyahat etme güvenlerini artıracağını söylüyor:

* Yolculuk sırasında bildirim ve uyarı sağlayan mobil uygulamalar (%44) (Hindistan: %55; Singapur: %45)

* Self servis check-in (%41) (Hindistan: %49; Singapur: %53)

* Temassız mobil ödemeler (ör. Apple veya Google Pay, Paypal, Venmo) (%41) (Hindistan: %47; Singapur: %47)

* Otomatik ve esnek iptal politikaları (%40) (Hindistan: %42; Singapur: %45)

* Gezginlerin yaklaşık yarısı (%46), elektrikli uçaklar veya trenler gibi yeşil ulaşım modlarının daha fazla kullanılabilir olduğunu söyledi.

* Yüzde (%44), sürdürülebilir seyahati daha uygun maliyetli hale getirmenin faydalı olacağına inanıyor.

* %41’i seyahat şirketlerinin sürdürülebilirlik politikalarına ilişkin şeffaflığın yardımcı olacağını söylüyor.

Üç ana endişe şunlar:

Seyahat ederken COVID-19’a yakalanma korkusu (%41) (Hindistan: %54; Singapur: %54)

Seyahatten önce ve sonra kendi kendine izolasyon veya karantina (%41) (Hindistan: %42; Singapur: %44)

Son dakika iptalleriyle sonuçlanan kısıtlamaların değiştirilmesi (%37) (Hindistan: %29; Singapur: %41)

Önceki çalışmalara kıyasla, virüsü yakalama korkuları, kendini izole etme veya karantinaya almanın yanı sıra gezginler için en büyük endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.