Gelecek Turizmde ile Anadolu Efes’e uluslararası ödül

Anadolu Efes, UN Global Compact Ukrayna tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik için Ortaklık Ödülleri’nde, 14 yıldır sürdürdüğü Gelecek Turizmde programıyla “Sosyo-Ekonomik Kalkınma” kategorisinde ödüle layık görüldü. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes, ortaklığında hayata geçen Gelecek Turizmde programı da bu ödülle uluslararası alanda aldığı ödüllerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

09/12/2021 10:01
Gelecek Turizmde ile Anadolu Efes’e uluslararası ödül

Türkiye’nin tek sürdürülebilir turizm programı olan Gelecek Turizmde, yarattığı sosyal etkiyle ulusal ve uluslararası alanda ödül toplamaya devam ediyor. Anadolu Efes’in, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında hayata geçirdiği Gelecek Turizmde programı, UN Global Compact Ukrayna tarafından düzenlenen Sürdürülebilirlik için Ortaklık Ödülleri’nde, “Sosyo-Ekonomik Kalkınma” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Organizasyon kapsamında, Doğu Avrupa ülkelerinden yaklaşık 100 başvuru, gezegen, insanlar, barış ve sosyo-ekonomik kalkınma kategorileri için değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen kurumlar için ödül töreni, 2 Aralık Perşembe günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşti. Tören, pandemi koşulları nedeniyle aynı zamanda çevrimiçi kanallardan da yayındaydı.

Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact’in Ukrayna ağı, 2018 yılından bu yana Sürdürülebilirlik için Ortaklık Ödülleri’ni düzenliyor. Program, çevresel, sosyal ve ekonomik zorluklara karşı Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nda (SKA) ortaya konan ilkeleri rehber alarak çözüm geliştiren kurum ve bireylerin adaylıklarını değerlendirmeye alıyor.

Gelecek Turizmde akademik yayınlarda

Yaşamın her alanında pozitif etki yaratma amacıyla faaliyet yürüten Anadolu Efes’in 14 yıldır destek verdiği Gelecek Turizmde programı, aldığı son uluslararası ödülle birlikte, 17’nci ödülüne layık görülmüş oldu. Sürdürülebilir turizm modelleriyle yerel kalkınmaya, yerel halkın ve kadınların güçlenmesine destek olma hedefiyle 2007 yılında yola çıkan Gelecek Turizmde, 70 ayrı ülkeden akademisyenin makalelerinin yer aldığı, “CSR 2.0 Approach to Corporate Governance (KSS 2.0 Kurumsal Yönetim Yaklaşımı)” kitabında “En İyi Sürdürülebilir Turizm Uygulaması” seçilmişti. Pandeminin damga vurduğu 2020-2021 döneminde de devam edene program 2021 yılında da  Handboobk of Ecoturism isimli uluslararası yayında yer aldı. 

Anadolu Efes’in “sürdürülebilir turizmi, bir yerel kalkınma modeline dönüştürme hareketi” olarak tanımladığı Gelecek Turizmde programı, bu yıl Kars Peynir Rotası’nın yanı sıra Ayancık’ta Ketenin Yolculuğu ve Köyceğiz Aromatik Bitkiler Evi projelerini de destekliyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.