Gazipaşa'da tarifeli seferler başladı...

TAV Havalimanları Holding tarafından, 2007 yılında 25 yıl süreyle işletmesi devralınan Gazipaşa Havaalanı, ilk tarifeli yolcu uçağını karşıladı.Yapımına 1991 yılında başlanan Gazipaşa Havaalanı, dün Borajet Hava Yolları'nın BRJ600 sefer sayılı uçuşu ile ilk tarifeli uçağını ağırladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gazipaşa'da tarifeli seferler başladı...

İstanbul'dan saat 11.20'de kalkan ve saat 12.50 sıralarında Gazipaşa Havaalanı'na inen Borajet Hava Yolları'na ait ATR72 model uçak ile gelen yolcular, TAV Gazipaşa yetkililerince karşılandı. Havaalanı'na inen Borajet'e ait 66 kişilik yolcu uçağını bir havacılık geleneği olan su kemeri ile karşılayan TAV Gazipaşa yetkilileri, karşılama hazırlıkları kapsamında Gazipaşa Havaalanı'nın ilk yolcularını ve uçuş ekibine çiçek armağan etti.

Borajet Hava Yolları ile Gazipaşa Havaalanı'na gelen ilk yolcular arasında, Borajet Hava Yolları Genel Müdürü Kadir Peker'in yanısıra bazı yerel yöneticiler, bürokratlar, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bölgede faaliyet gösteren birçok kuruluş ve turizm acentalarının yetkilileri yer aldı.

TAV Gazipaşa tarafından Temmuz 2034'e kadar işletme hakkı bulunan Gazipaşa Havaalanı'nın, yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 m2`lik terminal binası ve 150 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

TAV Havalimanları Holding, turizm açısından önemli yeri olması beklenen Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın işletme hakkını, 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira + KDV ve işletmeden elde edilecek kârın yüzde 65'ini devlete verme suretiyle verdiği teklif ile kazanmıştı. (Referans)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.