Gazella'dan hizmet manifestosu...

Gazella turizm sektörüne yeni bir soluk getirecek Hizmet Manifestosu'nda müşteri-acente ilişkilerini güvenilirlik temelinde konumlandırıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gazella'dan hizmet manifestosu...

Geçmişi Fethiye’de yer alan Letoonia Tatil Köyü’ne kadar uzanan 25 yıllık bir turizm geleneğine sahip olan Gazella Turizm, ülkemiz turizm sektöründe şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir hizmet anlayışı geliştirdi. Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, kısa vadeye odaklanmak yerine müşterilerle kaliteli hizmet ve büyümeye dayanan uzun vadeli ilişkiler geliştirmeye inandıklarını, bu nedenle standart acente-müşteri ilişkisinin ötesinde karşılıklı memnuniyet ve güvene dayalı bir anlayış geliştirdiklerini söylüyor.

Tam Hizmet Acentesi konseptiyle Gazella, katılımcıların uçak biletinden vizeye, yurtiçi ve yurtdışı otel rezervasyonlarına kadar tüm seyahat ihtiyaçlarına cevap veriyor ve tüm hizmetlerinde şu beş temel hizmet ilkesi çerçevesinde hareket ettiklerini ifade ediyor:

Gazella Hizmet Manifestosu

1. Gazella’nın tüm gezilerinin başında ve sonunda katılımcılar evlerinden alınıp evlerine bırakılır.

2. Gazella’nın tüm turlarında grup büyüklüğü en fazla 20 kişiyle sınırlı tutulur.

3. Gazella’nın tüm seyahatleri uçuş olduğu sürece Türk Havayolları tarifeli seferleri ile gerçekleştirilir.

4. Gazella, katılımcılarına turlarında önceden bilmedikleri ekstra maliyet çıkarmama konusunda taahhüt verir.

5. Tüm turları kesin kalkışlı olan Gazella’da tatil planlarınız katılımcı sayısına bağlı olarak asla iptal edilmez.

Tatil seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Gazella, tüketicilerin tatil ve tur satın alırken yalnızca fiyatına bakarak karar verme eğiliminin yanlışlığını vurguluyor. Yalnızca fiyata odaklanarak verilen kararlar daha sonra tatilcilerin bütün sene boyunca sabırsızlıkla bekledikleri tatillerinden memnun dönmemelerine neden oluyor.

Düşük fiyatlı ancak içerik açısından yeterince dolu ve doyurucu olmayan programlarda kötü deneyimler yaşayanlarsa, turizm sektörünün geneline karşı kötü bir algı geliştiriyor. Öte yandan ucuz tatil vaatleriyle yola çıkan tatilciler, zaman zaman sonradan karşılarına çıkarılan ek masraflar nedeniyle kötü sürprizlerle karşılaşabiliyor. Gazella tüketicilerin tatil alırken yalnızca fiyatına değil, içeriğine de bakarak ve bir içerik-maliyet karşılaştırması yaparak karar vermelerini tavsiye ediyor.

Saklı güzellikleri keşfetmek için

Gazella, düzenlediği gezilerde ziyaret edilen yerlerin kendine has dokusunu ve yaşam tarzını en iyi şekilde yansıtmaya özen gösteriyor. Beyrut, Toscana, Kenya, Küba, Hindistan, Meksika, Vietnam ve Kamboçya gibi dünyanın saklı güzelliklerini barındıran bölgelere düzenlediği turlarla Gazella geleneksel turizm şirketlerinden farklılaşıyor.

Kapsamlı, konforlu, çevreci turlar

Düzenlediği bütün seyahatlerde katılımcı başına düşen karbon ayak izini hesaplayan acente, TEMA Vakfı aracılığı ile tüm turlarında kişi başına düşen karbon salınımına denk miktarda fidan dikiyor. “Dünyadaki karbon ayak izlerini yok edemesek de azaltmaya çalışacağız” ilkesiyle hareket eden Gazella, seyahat tercihi yapanların “karbon ayak izlerini” de göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyor.

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, düzenledikleri turlarda fiyat ve içerik dengesini gözettiklerini, tur programlarını yeterince dolu ve kapsamlı olacak şekilde planlamaya özen gösterdiklerini belirtiyor. Öte yandan insanların tatilden başlıca beklentileri olan dinlenme ve güzel vakit geçirme kaygılarının da farkında olduklarını, ne çok hafif ne de fazla yorucu tur içerikleri oluşturma gayreti içerisinde olduklarını bildiriyor.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.