Gastronomi turizminde ilk 10'a girebiliriz

Travel Shop Turkey, Tokat Valiliği ve Tokat Turizm İl Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Ekolojik ve Gastronomik etkinliğe Tokat Dedeman Hotel ’de B2B görüşmelerle başladı.

21/06/2019 22:50
Gastronomi turizminde ilk 10'a girebiliriz

Dünyanın birçok ülkesinden Tokat’a gelen 100’e yakın Ekoloji ve Gastronomi temalı Tur Operatörü, Tokat Dedeman Hotel'de B2B görüşmelerde bulundu. Sabah saatlerinde Tokat şehrini gezen yabancı tur Ooperatörleri, Tokat’ın kültür ve doğasına hayran kaldıklarını belirterek; Tokat’ta doğa ve kültürün içerisinde olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler ve dalından meyve-sebze yemenin onlar için inanılmaz keyifli olduğunu dile getirdiler.

Açılışta konuşma ve kısa bir sunum yapan Murtaza Kalender, dünyada 1,2 Trilyon Dolarlık Turizm hacminin 600 Milyar Dolarlık diliminin Ekoloji ve Gastronomi Turizmi'nden geldiğinin altını çizerek, Tokat'ın bu alanlarda pilot bölge olabileceğini belirtti. Gelen tur operatörlerini seçerken uçak biletlerini de tedarik ettiklerini ifade eden etkinlik organizasyoncusu Murtaza Kalender, amaçlarının dünyada hızla gelişen bu turizm trendinden Türkiye’nin de pay sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Gastronomi turizminde ilk 10'a girebiliriz

Bunun da öncülüğünü yaparak Tokat’ta başlangıç yaptıklarını, talep olması halinde Türkiye’nin 81 vilayetinde de yapmaya hazır olduklarını söyleyen Kalender, Türkiye’de Ekoloji ve Gastronomi anlamında tüm imkânların olduğunu, devlet yetkililerinin desteği halinde 5 yıl içerisinde Türkiye’nin Ekoloji ve Gastronomi Turizmi'nde ilk ona girebileceğinin altını çizdi.

"Bu da Türkiye'nin, Ekoloji ve Gastronomi Turizmi'nden en az 20 Milyar Dolar gelir edebilmesi anlamına geliyor. Bunu bireysel olarak yapmak neredeyse imkânsız. O nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarının ve devletin desteği gerekiyor" diyen Kalender, son olarak bu etkinlikten herhangi bir gelir elde etmediklerini, aksine hiçbir beklenti olmaksızın ciddi derecede para harcadıklarını belirterek, kendilerine destek olan Tokat Valiliği'ne, Tokat Turizm İl Müdürlüğü'ne ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan birçok gönüllü destekçiye teşekkür etti.

Turistlerin ihtiyacı olan herşey Tokat’ta var

Etkinlikte konuşma yapan Tokat Valisi Fatih Yılmaz, Gastronomik ve Ekolojik bu etkinliğin Tokat’ta yapılmasından ötürü çok mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerin destekçisi olduklarını, Tokat’ın Gastronomi, Ekoloji ve Kültürel manada en iyi bölge olduğunu, gelecek turistlerin ihtiyacı olan her şeyi Tokat’ta bulunduğunu, hem sebze-meyve mahsulü, hem de tarımsal manada her şeyi ihtiva ettiğini, Tokat’a gelen tur operatörlerinin Tokat’ı destinasyonlarına eklemeleri talebinde bulundu.

Tokat Turizm İl Müdürü Adem Çakır ise; Tokat’ta bu tür bir etkinliğini TravelShop Turkey ile birlikte yapmanın büyük bir onur verdiğini belirterek, Tokat’ın doğru bir tercih olduğunu, çünkü Tokat’ta bulunan olanaklarının dünyanın birçok ülkesinden bulunmadığını, örneğin Ekoloji, Gastronomi ve Kültür & Tarihi bir arada ancak Tokat’ta bulunarak aynı gün hepsinin birden tecrübe edilebilineceğini belirtti.

Yeşilırmağı'yla, yaylalarıyla, barajlarıyla, meyve-sebze bahçeleriyle, dünyaca ünlü Ballıca Mağarası'yla birçok medeniyetlerin yaşamış olduğu tarihiyle ve nihayet yemek kültürüyle Tokat Gastronomi ve Ekolojide doğru bir şehirdir ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.