Gastronomi Milli Takımı Almanya Yolcusu…

Almanya’nın Erfurt kentinde 06-09 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan 2012 IKA/Dünya Aşçılar Olimpiyatlarına Tüm Aşçılar Federasyonu Milli Takımı 35 kişilik Türkiye’nin usta şeflerinden oluşan ekiple katılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gastronomi Milli Takımı Almanya Yolcusu…
Büyükler, gençler ve bölgesel kategorilerinde milli takımlar sebze oymacılığı, marzipan (badem ezmesi), yağ, şeker ve düğün pastası kategorilerinde de bireysel yarışmacılar yarışacaklar. Dört yılda bir yapılan ve 108 yıldır geleneksel olarak devam eden olimpiyatlarda 2008 yılında da ülkemizi Tüm Aşçılar Federasyonu Milli Takımı temsil etmişti.

Gastronomi dünyasının en prestijli organizasyonlarından olan IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında milli takımımız 5 farklı kategoride  ülkemize madalya kazandırmak için yarışacak. İKA tarafından özel menülerin internet üzerinden satışa sunulduğu organizasyonda Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız menüleri satın alarak Türk Şeflerinin yarışmada yapacağı özel lezzetleri tadabilecek ve yarışmada onlara destek verebilecekler.
   
2006 yılında kurulduğundan bu yana dünyanın farklı coğrafyalarında ülkemizi gastronomi alanında temsil eden Tüm Aşçılar Federasyonu, başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor. Milli Takım Şefleri dünyanın en prestijli ve en zor yarışmalarından biri olan IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında başarılı olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
   
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatları yıllardır katıldığımız organizasyonlardan en büyüklerden bir tanesi. Dünyada yapılan en zor yarışmalardan biri bu organizasyon. 2008 yılında gittiğimizde de başarılı olmuştuk ama geçen dört yıllık süreçte bizler hem mutfaklarımızın hem de onları yöneten şeflerimizin gelişimini sağladık. Bu yarışmadan büyük başarı beklentimiz var.
Özellikle Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızdan gelip bizleri desteklemelerini istiyoruz. Organizasyon içinde internet üzerinden satılan menüler Türk vatandaşlarımıza yetmeyecek kadar az olsa da hızlı hareket eden vatandaşlarımız birkaç günde menüleri alacaklardır. Bu milli bir dava. Ben inanıyorum ki bütün Türk vatandaşlarımız Erfurt’a akın ederek kıyafetleri üzerinde ay yıldızlı bayrakları olan Milli Takım Şeflerimize destek olup orayı stadyuma çevirecekler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.