Gastronomi dünyası bu zirvede buluşacak

Sirha İstanbul, otelcilik ve yiyecek, içecek profesyonellerini 24 - 26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Bu uluslararası etkinliğe katılanlar, Anadolu’dan Peru’ya uzanan bir gastronomi festivaline de tanık olacak.

31/12/2019 23:40
Gastronomi dünyası bu zirvede buluşacak

Sirha İstanbul, 4. yılında yenilikçi içerikleri ile otelcilik ve yiyecek içecek dünyasına yön vermek için ziyaretçilerini bekliyor. Dünya'da yer alan habere göre, bünyesindeki farklı etkinlikler ve farklı sunumlarla sektörün en kapsamlı fuarı olan Sirha İstanbul, 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde misafirlerini ağırlayacak. Bu uluslararası etkinlikte ziyaretçiler Anadolu’dan Peru’ya uzanan bir gastronomi şölenine tanık olacaklar.

Etkinliğin amacı

Sirha İstanbul 2016’da gıda ve içecek ürünlerinden mutfak ekipmanlarına, pasta ve fırıncılık ürün ve ekipmanlarından mobilya, sofra üstü takımları, tekstil, hijyen ve teknoloji alanında geniş bir yelpazede 450 katılımcı ve marka hedefleniyor. Sirha İstanbul’da her sene olduğu gibi bu fuarda da otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şefleri, F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirmek amaçlanıyor.

Yöresel ve uluslararası tatlar

Peru mutfağı bu sene Sirha İstanbul’a konuk oluyor. Peru’dan gelen özel tatlar ziyaretçilerin tadımına sunulacak. Madrid’in ünlü restoranı KENA‘nın Perulu şefi Luis Arevalo özel sunumuyla Peru ürünleri ile mutfakta nasıl fark yaratılacağının sırlarını paylaşacak.

Anadolu Lezzet Envanteri projesi Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş, birbirinden değerli ürünlerini üreticileriyle beraber ziyaretçilerle buluşturuyor. Şeflerin bu ürünlerle hazırlayacakları mönülerden, üreticiler ile yapılacak söyleşilere kadar birçok etkinlik Anadolu Lezzet Envanteri projesiyle ziyaretçilere sunuluyor.

Uluslararası etkinlikler

24 ve 25 Kasım, Yarışma Alanı: Sekiz şef, bu sene Bocuse d’Or Türkiye Ön Seçmelerini kazanarak 2017 Bocuse d’Or Türkiye Finali’ne geçiş hakkı kazanmayı hedefliyor. Türkiye Akademi başkanlığını şef Rudolf Van Nunen’in yaptığı ve alanında söz sahibi olan yerli ve yabancı jüriler tarafından değerlendirilecek olan bu yarışma, izleyicilerine ve katılımcılarına heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşatacak.

24-25-26 Kasım, Konferans Alanı: ‘Mutfakta Yaratıcılık Festivali’ olan Omnivore’da, Neolokal Maksut Aşkar, Basta Street Food Bar Kaan Sakarya’nın da aralarında bulunduğu on iki yenilikçi şef, mutfak sırlarını sektör profesyonelleri ile paylaşacak.

26 Kasım, Yarışma Alanı: Sektöre yönelik son trendler, Gastronomi Turizmi Derneği tarafından organize edilecek olan bir sunum ile ziyaretçiler ile buluşacak. Bu senenin önemli temaları ‘Restoran mı Açıyorsun?’ ve ‘Turizm ve Gastronomi’de marka olmak’ olarak belirlendi. Bu etkinliğin konuşmacıları arasında; UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına katılan mutfağıyla ünlü şehrimiz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Big Chef’s’in kurucusu Gamze Cizreli, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe yer alacak.

26 Kasım, Konferans Alanı: Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önem kazandığı günümüzde, Dünya Gıda Dergisi tarafından organize edilecek olan konferansta, konu başlığı ‘Mönünüzde glutensiz seçenek var mı? Moda mı? İhtiyaç mı?’ olarak belirlendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.