G20'ye çağrı: Turizmin önemini anlayın...

Dünyanın en büyük iki turizm örgütü olan Birleşmiş Milletler Turizm örgütü (UNWTO) ve Dünya Turizm Konseyi (WTTC) G20 ülke başkanlarına ortak bir çağrıda bulundu: “Turizm, yeni küresel istihdam yaratmak için en kolay ve faydalı yol”.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
G20'ye çağrı: Turizmin önemini anlayın...

Önümüzdeki hafta Meksika’nın Los Cabos kentinde buluşacak olan sanayileşmiş 20 ülke (G20) başkanlarının turizm konusunu gündemin baş sıralara koyması talep ediliyor.

İki küresel turizm örgütü, ülkeler arası vize uygulamalarının gevşetilmesi durumunda, turizm sektörünün küresel ekonomik kalkınmada lokomotif görevi yapma kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekti.

Daha önce gelişmekte olan ekonomik açıdan en büyük 20 ülke (T20) toplantısında benzer bir açıklama yapan bu iki örgüt, bir çalışmanın sonucunu böyle açıklamıştı: Vize uygulamalarının gevşetilmesi halinde, herhangi bir ek yatırım yapmadan bile bu 20 ülkenin toplam turist sayıları 122 milyon artarak, bu ülkelerin kasasına ilave olarak 206 milyar dolarlık ek gelir sağlar ve istihdamı yüzde 10 artırır.

G20’ye 656 milyon turist...

Bu çalışmaya göre 2011 yılında G20 ülkelerine giden toplam turist sayısı 656 milyon kişiyi geçti. Bu turistlerin 110 milyonu önceden alınan vizelerle bu ülkelere giriş yaptılar. Ancak bir o kadarı da vize alamam kaygısı veya vize almanın zorlukları karşısında caydıklarından. Bu ülkelere gitmekten vazgeçti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.