G20 turizm gündemiyle toplandı... Gelişmiş dünyada turizm canlanacak

İtalya başkanlığındaki G20’de dün dünyanın en büyük 20 ekonomisinin turizm bakanları video konferans yoluyla yapılan “turizm” gündemli toplantıda bir araya gelerek uluslararası seyahatin tekrar canlanmasının yollarını ele aldı.

05/05/2021 09:50
G20 turizm gündemiyle toplandı... Gelişmiş dünyada turizm canlanacak

“Güvenli mobilite” toplantının ana önceliğiydi ve bu konu başlığı altında AB’de geliştirilmekte olan Yeşil Dijital Sertifika gibi çözümlerin geliştirilmesinin nasıl destekleneceği ele alındı.

DSÖ’nün tartışılmaya başlandığı ilk günlerinden bu yana tavsiye etmediği ve eşitsizliği daha da artıracağını savunduğu bu yöntem, aşıda da en büyük alımları yapan büyük ekonomiler tarafından benimsenmiş ve şimdiden kabul edilmiş görünüyor.

Turizmin geleceğine ilişkin G20 kılavuzu

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi verilerine göre, küresel ekonominin en önemli sektörlerinden olan ve 10 istihdamdan 1’inin sağlandığı turizm sektörünün küresel ekonomideki payı 2020’de yarı yarıya (yüzde 49,1) eridi.

G20’den yapılan açıklamada durumun aciliyetine dikkat çekilerek turizm bakanları tarafından onaylanacak bir kılavuzla G20 genelinde turizmin geleceğinin nasıl şekilleneceği ve pandemi devam ederken turizmin nasıl devam edeceği konusunda bir çerçeve onaylandı.

Turizm kılavuzunda yedi sektörel politika alanına odaklanılıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile işbirliği içinde geliştirilen turizm kılavuzunda yedi sektörel politika alanına odaklanıyor: Güvenli mobilite, kriz yönetimi, direnç, kapsayıcılık, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, yatırım ve altyapı. İlk öncelik olan “Güvenli mobilite” başlığı G20 açıklamasına göre uluslararası turizme ve genel ekonomiye güvenin yeniden tahsisi için “hayati önem taşıyor”.

Dünya'dan Hilal Sarı imzalı habere göre, G20 aralarında AB’nin Dijital Yeşil Sertifikası’nın da olduğu ve şu anda güvenli uluslararası seyahatin sağlanması için üzerinde çalışılan uluslararası girişimlerin destekleneceğini ve bu konuda işbirliği yapılacağını söylüyor. Sektörün yeşil dönüşümüne de öncelik veren G20, turizmin sürdürülebilir bir yönde iyileşmesi için gereken desteğin verilmesine de odaklanacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.