FTI'dan sevindiren açıklama... Türkiye lider konumda

FTI Group CEO’su Karl Markgraf, “Erken rezervasyon kampanyalarımız müşterilerimiz tarafından iyi karşılandı ve önümüzdeki sezon için rezervasyonlar şimdiden çok umut verici. Türkiye, Tunus ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri gibi bir önceki yıla kıyasla çift haneli satış artışıyla bir kez daha gezginlerin gözdesi oldu" dedi.

29/02/2024 13:23
FTI'dan sevindiren açıklama... Türkiye lider konumda

Uluslararası Turizm Fuarı’ndan kısa bir süre önce FTI Group, 2022/2023 yıllarına ilişkin ticari rakamlarını çok güçlü bir finansal sonuçla sundu: Ciro, önceki yıla kıyasla yüzde on artarak 4,1 Milyar Avro'ya yükseldi. Şirket, önümüzdeki yaz ve içinde bulunduğumuz mali yıl için de oldukça iyimser açıklamalar yapıyor.

FTI Group CEO’su Karl Markgraf, “Erken rezervasyon kampanyalarımız müşterilerimiz tarafından iyi karşılandı ve önümüzdeki sezon için rezervasyonlar şimdiden çok umut verici. Şu anda yaz çıkışlı rezervasyonlarda bir önceki yıla kıyasla çift haneli bir artış yaşıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Grup, 2023/24 mali yılının tamamına baktığında büyüme yolunda ilerlediğini görüyor. Tourismtoday'de yer alan habere göre Markgraf, “Rezervasyon durumunun olumlu işaretleri göz önüne alındığında, 2023/2024 mali yılı için satışları ve gelirleri bir önceki yıla göre çift haneli bir oranda artırmayı planlıyoruz” dedi.

TÜRKİYE, UMMAN VE İTALYA LİDER KONUMDA

Paket tatil segmentinde Mısır, kış aylarında en çok satılan destinasyon olduğunu belirten Markgraf, “Mısır pazarının güçlü bir şekilde gelişeceğinden eminiz. Beklediğimiz gibi, jeopolitik gerginlikler turizm sektörüne yansımadı ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte, bu yıl ITB’nin partner ülkesi Umman da, serin sezonda cazip fiyatlar ve geniş bir teklif yelpazesiyle ziyaretçi çeken Malta ve uzun mesafe segmentinde Okyanusya – özellikle Avustralya – gibi bir önceki yıla kıyasla talepte önemli bir artış gördü. Burada, pandemi arası nedeniyle oluşan telafi süreci şimdi etkisini gösteriyor.

Yaz dönemi için Umman Sultanlığı, paranın karşılığını fazlasıyla veren Türkiye, Tunus ve Güneydoğu Avrupa ülkeleri gibi bir önceki yıla kıyasla çift haneli satış artışıyla bir kez daha gezginlerin gözdesi oldu. Fiyat açısından nispeten sabit kalan İtalya da tur operatörlerinin en iyileri sıralamasına girmeyi başardı.

"SLOVENYA, BULGARİSTAN, TUNUS VE TÜRKİYE İLE GENİŞ BİR SEÇENEK SUNUYORUZ"

Markgraf, “Bütçeye duyarlı müşteriler ve aileler için, programımıza ilk kez dahil olan trend destinasyon Arnavutluk’un yanı sıra 2024 yılında tatil bütçelerini mümkün olduğunca az zorlayacak Slovenya, Bulgaristan, Tunus ve Türkiye ile geniş bir seçenek sunuyoruz” dedi. Tur operatörü, en iyi tırmanan Avustralya’nın ötesinde bile uzun mesafeli rotalara yönelik talebin arttığını bildirmeye devam ediyor.

Markgraf şöyle açıklıyor: “Birçok insan için deneyim faktörü giderek daha önemli hale geliyor ve uzak ülkeler egzotizmi, yabancı manzaraları ve farklı kültürleriyle özellikle heyecan verici. Bu nedenle gidiş-dönüş seyahatler de dahil olmak üzere bir tur operatörünün güvencesiyle bireysel seyahatlere giderek daha fazla odaklanılıyor, ve bu bize net bir büyüme potansiyeli sunuyor.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.