flyadeal Airlines'ın İstanbul uçuşları başladı... İki şehirden uçacak

Saudia Grubu’nun iştiraki olan flyadeal, İstanbul-Cidde ve İstanbul-Riyad arasında her iki yönde uçuşlara başladı.  

25/11/2022 20:26
flyadeal Airlines'ın İstanbul uçuşları başladı... İki şehirden uçacak

Saudi Havayolları Grubu’nun düşük maliyetli havayolu şirketi olan flyadeal, İstanbul-Cidde ve İstanbul-Riyad arasında her iki yönde uçuşlara başladı.

Uçuşlar haftada 14 sefer olacak şekilde planlandı. flyadeal’in İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşuysa 23 Kasım Çarşamba günü Riyad King Khalid Uluslararası Havalimanı’ndan gerçekleştirildi. flyadeal, İGA İstanbul Havalimanı’na başlattığı uçuşlar ile beraber destinasyon sayısını da 27’ye çıkardı.

"İstanbul Halimanı’na ilk uçuşumuzu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" 

İlk uçuşun ardından, İGA İstanbul Havalimanı’nda hem flyadeal hem de İGA temsilcilerinin katıldığı resmi bir tören düzenlendi. flyadeal CEO’su Con Korfiatis, “Körfez ve Arap bölgelerinden Türkiye Cumhuriyeti’ne artan uçuş saysının yanı sıra küresel olarak dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşumuzu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu anlaşma sayesinde Suudi Arabistan Krallığı ve Türkiye arasındaki ilişkilerin de olumlu etkileneceği kanaatindeyiz” diyerek kendileri için bu anlaşmanın öneminin altını çizdi.

"Mevcut ve yeni havayolları ile devam eden diyaloglarımız artarak devam ediyor"

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu ise, airporthaber'de yer alan habere göre, “İstanbul Havalimanı’na giden rotaları artırmak ya da sıfırdan başlamak için mevcut ve yeni havayolları ile devam eden diyaloglarımız artarak devam ediyor. Bu noktada flyadeal ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma bizim için çok değerli.

Bu iş birliği ile Türkiye ve Suudi Arabistan gibi güçlü ticaret bağlantıların olduğu iki kardeş ülkenin ekonomik ve kültürel ilişkilerini daha da kuvvetlendireceğimize inanıyoruz. Anlaşmanın her iki ülkeye ve şirkete hayırlı olmasını diliyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

flyadeal, Suudi Arabistan ve Ortadoğu’da artan düşük bütçeli hava yolu talebini karşılamak için oluşturuldu. flyadeal, Suudi Ulusal Günü olan 23 Eylül 2022’de beş yıllık operasyonlarını tamamladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.