Fiyatlar olması gereken seviyeye indi, kongreler geri döndü

Bu yıl sezona iyi başlayan turizm sektöründe, geçen yılki fiyatların yüzde 15-20 oranında altına inildiğini kaydeden Swissotel the Bosphorus İstanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan, 2024 için olumlu bir seyir beklediklerini ve hedeflenen dolulukların yakalanmasını öngördüklerini açıkladı.

13/04/2024 13:39
Fiyatlar olması gereken seviyeye indi, kongreler geri döndü

Sektörün yıla daha temkinli bir giriş yaptığını aktaran Talayhan, 2023’te yaşanan durumu, Sayime Başçı imzalı haberde, şöyle değerlendirdi: “Geçen sene fiyat stratejisinde Türkiye iyi konumda değildi. Bir yıl öncesinin tekrarlanacağını düşündüler. Adımız pahalıya çıktı. Daha zenginler gelmemeye başladı. Çok harcayan grubu kaybettik.

Türkiye tatili fiyatıyla Avrupalılar iki tatil yapıyordu. Bir Mısır’a gidiyorlardı, bir İtalya’ya gidiyorlardı. İstanbul’dan Paris’e, Berlin’e turist kaçırdık. Portekiz, Yunanistan bizim yaptığımız hatanın sonunda geçen sene süper sezon geçirdi. O kadar uygun fiyattı ki buradan Türkler bile Yunanistan’a gitti. Antalya’ya gitmediler.”

"Türkiye, olması gereken fiyat seviyesine geldi"

Bu yıl ise geçen yıla göre İstanbul’da fiyatların yüzde 15-20 daha düşük olduğunu kaydeden Talayhan, Türkiye’nin olması gereken fiyat seviyesine geldiğini aktardı. Talayhan başta yeme içme olmak üzere diğer alanlardaki fiyat artışlarının da turist akışını etkilediğini dile getirdi.

Kongreler geri döndü

Bu yıl için en önemli gelişmelerden birinin toplantı ve kongre turizminde yaşanan geri dönüşler olduğunu kaydeden Uğur Talayhan, “Toplantılar gelmeye başladı. Büyük gruplar aldık ve son çeyreğe de alacağız. Geçen sene o kadar yoktu” dedi. Swissotel olarak yüzde 70’lik doluluğa ulaştıklarını belirten Talayhan, İstanbul genelinde ise yüzde 45-50 arası bir doluluk olduğunu dile getirdi.

İstanbul açısından mayıs ayının iyi sinyaller verdiğini; haziran, temmuz ve ağustosta Ortadoğu’dan yoğun turist beklediklerini aktaran Talayhan, “Ruslar Dubai, Mısır ve Bali’ye gidiyorlar. Fiyat olarak daha uygun. Biz yüzde 30 daha pahalıyız diğer ülkelere göre” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.