Firuz Bağlıkaya: Dünyanın sürdürülemez olduğu gerçeğiyle yüz yüzeyiz

'Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler' temasıyla bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen İstanbul Ekonomi Zirvesi, Çırağan Sarayı'nda başladı. Zirvede konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, dünyanın son derece hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi.

08/12/2023 16:17
Firuz Bağlıkaya: Dünyanın sürdürülemez olduğu gerçeğiyle yüz yüzeyiz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmada, "Sınırlı kaynakların sınırsız bir iştahla tüketildiği, çevre ile ilgili endişelerin git gide arttığı, küresel anlamda gelir adaletsizliğinin ve bölgesel ekonomik dengesizliklerin ciddi bir problem olarak karşımıza çıktığı bir dünyanın sürdürülemez olduğu gerçeğiyle yüz yüzeyiz.

300 yılda olacak değişim, 30 yılda yaşandı

Son 30 yılda dünyanın baş döndürücü bir değişim yaşadığının altını çizen Bağlıkaya, "300 yılda olacak değişim, 30 yılda yaşandı. Son 3 yılda yaşadıklarımız bile tüm yaşam tarzımızı iş yapış şeklimizi tekrar gözden geçirmemize neden oldu. Bundan sonraki süreçte rekabet eskide kalanlar ile yenilikleri fırsat bilenler arasında olacak. Değişime ayak uydurup fırsatları işlerine yansıtanlar ile bunları göremeyenler arasındaki mücadele geleceği şekillendirecek. Bizler en şanslı olanlarız. Türkiye bu dönemde doğru adımlarla doğru politikalarla önemli kazanımlar elde etti.

Büyümede sorun yaşıyoruz

Bağlıkaya, Türkiye'nin ekonomideki durumuna dair bilgiler vererek, "Türkiye’nin GSMH’sı (Gayri Safi Milli Hasılası) yaklaşık 905 milyar dolar seviyesinde. Dünyanın toplam GSMH'sı yaklaşık 105 trilyon dolar. Türkiye nüfus yapısı ve büyüme imkanları ile ortalama yıllık yüzde 5 civarında büyüme potansiyeline sahip. Yüzde 5'in altında büyümede sorun yaşıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda yüzde 5 büyüme hedeflenmesi ve gerçekleştirilmesi çok önemli" dedi.

7. İstanbul Ekonomi Zirvesi, TÜRSAB, Mercedes Benz Türk AŞ, Sanofi, Borusan Otomotiv, BMW, Oncharge, DBE Holding, Forma Makina, İTÜ Arı Teknokent, Lam Global Taşımacılık Çözümleri, Klaus Miller, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Forma Makina, Aya Tech gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle gerçekleşiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.