Firuz Bağlıkaya: Bu kongre TÜRSAB'ın kurtuluş kongresidir

24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecileri Hasan Arslan, Savaş Daş ve Yılmaz Keleş’in sorularını yanıtlayan TÜRSAB Başkan adayı ve Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un kendisini hedef alan sert açıklamalarına yanıt verdi.

12/02/2018 01:50
Firuz Bağlıkaya: Bu kongre TÜRSAB'ın kurtuluş kongresidir

Başaran Ulusoy’un kullandığı dil Turizmin dili değil

Firuz Bağlıkaya; “Neden beni hedef aldığı çok açık. Çünkü benden başkasını rakip olarak görmüyor. Aday olan diğer arkadaşlara da ayıp etmiş oluyor. Ben isterdim ki onları da ciddiye alsın. Burada aday olan herkesin ciddiye alınması lazım çünkü onları da destekleyen insanlar var.

Bana hakaret etmekle kalmıyor bize oy veren insanlara da hakaret ediyorlar. Doğru bulmuyorum. Ben videoyu izlediğimde çok güldüm mesela. Gerçekten çok eğlendim. ‘Ezerim, keserim vb.’ bu turizmin dili değil, bizim dilimiz değil. Her seferinde bizim işimiz kavga değil barış diyor ancak eylemleriyle tam tersini yapıyor. Hepimizi ayrıştırıyor.” dedi.

Seyahat Acentaları Değişim istiyor

Oy kullanacak olan kişilerin yol ve konaklama masraflarını üstlenmelerinin Başaran Ulusoy’u çok kızdırdığına da değinen Bağlıkaya, “Neden sinirlendiğini anlamıyorum. Biz sonuç olarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz sadece bize oy vereceklerin masraflarını karşılayalım demedik. Kime oy verirlerse versinler eğer maddi sıkıntıları varsa yardımcı olalım dedik.

Onlar ise BYK Başkanları aracılığıyla sadece kendilerinden olan acentaları arayıp masraflarını karşılayacaklarını söylüyorlar. Ayrımcılığı kendileri yapıyor. Bizim bu insanı yaklaşımımız onu çok rahatsız etti. Seyahat Acentaları Değişim istiyor. Artık Başaran Ulusoy’u Başkan olarak görmek istemiyor sektör. Ayrıca bundan sonra Başkan olmayı da artık hak etmiyor.” diye konuştu.

Değişim Hareketi Üyelerinin katkılarıyla bütçe oluşturduk

Masrafların Değişim Hareketi üyelerinin katkısıyla oluşturulan bütçeden karşılanacağını belirten Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB, ‘bu masrafları karşılamayacağız’ diye açıklama yaptı. ‘Paramız yok’ demediler ki. Eğer ‘Paramız yok’ deselerdi, işi gücü yerinde olan acentacı arkadaşlarımız bu işe el atarlardı. Tamamen iyi niyetle, gerçekten gelemeyecek meslektaşlarımızın Genel Kurula katılmasını sağlamak için yapılmış bir hareket.

Neden rahatsız oldular anlamadım. Bu kongre Başaran Ulusoy’un dediği gibi TÜRSAB’ın varoluş kongresi değil, kurtuluş kongresidir. Gerçek turizmcilerin TÜRSAB’a el koyma kongresidir. Biz orayı işgal edip ne yapacağız? Batmış bir sektör örgütü. TÜRSAB’da kendisine 20 yıllık bir Hanedanlık kurmuş. Biz orayı kurtarmaya ve bir meslek örgütü yapmaya çalışıyoruz” vurgusunda bulundu.

Küçük Seyahat Acentalarını korumamız lazım

Küçük acentaları ezeceklerine dair ortaya atılan iddiaları da yalanlayan Bağlıkaya, yönetime geldiklerinde Küçük Seyahat Acentalarına sahip çıkacaklarını söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.