Firuz Bağlıkaya: Booking.com yeniden açılacak

Online otel rezervasyon sitesi Booking.com, Türkiye'ye dönüyor. Davacı TÜRSAB, Booking.com'un yeniden açılması için kurumsal üyelik statüsü üzerinde çalışıldığını duyurdu.

09/07/2018 02:18
Firuz Bağlıkaya: Booking.com yeniden açılacak

Haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan dava sonucundaTürkiyede'ki faaliyetleri durdurulan Booking.com’un yeniden açılması gündeme geldi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Booking benzeri siteler için yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

CNN Türk’e katıldığı programda konuyla ilgili bir açıklama yapan Bağlıkaya, Boooking.com benzeri siteler için “kurumsal üyelik” statüsü üzerinde çalışıldığını ve bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile Booking.com’un yeniden açılacağını söyledi. Firuz Bağlıkaya, “Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciyle turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz.

Bu statüyü hayata geçirince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkililerine teklifte bulunduk” dedi.

Düzenleme Booking.com benzeri diğer yabancı siteleri de kapsayacak

Otel rezervasyon platformu Booking.com, vergi ödemeden gelir elde ederek haksız rekabet oluşturduğu gerekçesi ile TÜRSAB’ın açtığı dava sonucunda kapanmıştı. Kurumsal üyelik statüsü ile yeniden açılması gündeme geldi. Kurumsal üyelik statüsü, Booking.com benzeri diğer yabancı siteleri de kapsıyor.

Booking.com’un yeniden açılabilmesi için kurumsal üyelik statüsünün yasal olarak yürürlüğe girmesi ve Booking’in bu statüdeki şartları kabul etmesi gerekiyor. Halen Booking.com üzerinden Türkiye'de rezervasyon yapılamazken, yurtdışı rezervasyonlarda ise site halen hizmet veriyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.