Firuz Bağlıkaya: Bayramda 20 milyon seyahat öngörülüyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç pazarı canlandıracağını belirterek, "Ara tatil ve bayram tatili sürecinde tüm seyahatlerin ekonomik hacminin toplamda 100 Milyar Lira civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

23/03/2024 22:37
Firuz Bağlıkaya: Bayramda 20 milyon seyahat öngörülüyor

Bağlıkaya, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör için büyük önem taşıdığını belirterek, kararın erken alınmasının vatandaşların ve seyahat acentelerinin planlamalarını yapabilmesine imkan tanıyacağını vurguladı.

Yurt içi pazarının daha da canlanacağını söyleyen Firuz Bağlıkaya, Fuar Dergisi'nde yer valan haberde, "Güçlü bir iç turizm hareketi, sektörümüzün ve ülkemizin kalkınmasında son derece kritik bir rol oynuyor. Seyahat acentelerimiz birçok kültür destinasyonu ve her bütçeye uygun turlar sunuyor. Bayram dönemi ve okul ara tatilinin birleşeceği bu dönemde vatandaşlarımızı ülkemizin dört bir yanında tatil yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

İç pazarda önemli bir canlanma olacak

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Ramazan Bayramı ile 6 Nisan'da başlayacak ikinci ara tatilin birleşmesinin iç pazarda önemli bir canlanma sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Bu dönemde, memleket ve akraba ziyaretleri de dahil olmak üzere vatandaşlarımızın yaklaşık 20 milyon seyahat gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bu seyahatlerin yaklaşık 2 milyonluk kısmının doğrudan turizm faaliyetleri oluşturacak.

Bayram tatilinde turizm tesislerine girişlerin 1,5 milyon seviyesinde olmasını, diğer konaklama seçenekleri de dâhil edildiğinde turistik konaklama sayısının 2 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Ara tatil ve bayram tatili süresince yapılan memleket ve akraba ziyaretleri ile turizm faaliyetlerinin ekonomik etkisinin ise toplamda 100 Milyar Lira seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.