FETOB Başkanı Uysal'dan 2019 müjdesi

Fethiye, 2017 yılına oranla çok verimli bir yaz sezonu geçirdi. Geçen sezona oranla ziyaretçi sayısında da artış yaşandı. Şimdi gözler, şimdiden çok iyi sinyaller alınan 2019 sezonunda.

09/10/2018 11:15
FETOB Başkanı Uysal'dan 2019 müjdesi

2016 yılında büyük darbe alan, 2017'yi toparlanma yılı olarak geçiren turizm sektörü, bu yıl verimli bir sezon yaşıyor. Yılın ilk 8 aylık döneminde vites büyüten sektör, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu yıl bayram tatilinde Ege Bölgesi’ndeki oteller yüzde 100 doluluk oranı ile büyük bir başarı yakaladı. Hem iç pazar, hem dış pazar açısından değerlendirildiğinde, 2017 yılına oranla turizm sektörü verimli bir yaz sezonu geçirdi. Geçen sezona oranla ziyaretçi sayısında yüzde 38 artış sağlandı.

“Gelecek yılın rezervasyonları oldukça iyi”

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, ekim ayı sonuna kadar Ölüdeniz bölgesinde yüzde doksan doluluk yaşanacağını kaydederek, "Gelecek yılın rezervasyonları da oldukça iyi" dedi. Turizmde altın yıl yaşadıklarını söyleyen Uysal, "2018 sezonu sonunda turizmde tüm zamanların rekorunu kıracağız. Çok iyi veriler aldığımız 2019 yılının da bu rekorları geliştirme yılı olmasını ümit ediyoruz" dedi.

“Yüzde 90’nın üzerinde doluluk oranı yakaladık”

Bölgenin önemli otellerinden biri olan Jiva Beach Resort Otel’in Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan da, sezonda yüzde 90’nın üzerinde doluluk oranlarına ulaştıklarını açıkladı. Doğan, “2019 yaz sezonu için tahmin yapmak çok zor. Yabancı turist sayısında düşüş olacağını düşünmüyoruz. Fakat iç pazarda bir daralma yaşanıp yaşanmayacağını sezmek çok mümkün değil.

İç pazarda olası bir daralma yaşanırsa dış pazarın bu açığı kapatacağını öngörüyoruz.Öte yandan 2019 yılında yaz sezonuna denk gelen bayram tatillerinin uzun olması, iç turizm için büyük bir fırsat yaratıyor. Müşterilere önerimiz erken rezervasyon fırsatından yararlanmaları ve indirim fırsatlarını kaçırmamaları” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.