Fethiye'yi keşfe var mısınız?

Sevgili Turizm Aktüel okurları, şimdiki yazımda 19 Nisan -24 Nisan 2018 tarihli Fethiye gezimi ve izlenimlerimi paylaşacağım.

Alpaslan Arik Alpaslan Arik 04/06/2018 23:14
Fethiye'yi keşfe var mısınız?

Fethiye’ye yaptığım gezide ilk izlenimim; tüm turistik işletmelerin yeni turizm sezonuna büyük beklentilerle hazırlanıyor olmalarıydı. Geçmiş yılların getirdiği hayal kırıklıklarından uzak, emek ve çabalarının karşılığını almak, gelecek yıllara da ümitle bakmak herkesin ortak dilek ve beklentisidir.

Fethiye’ye havayolu ile ulaşımda Dalaman Havalimanı, halen devam eden inşaatlara rağmen büyük bir rahatlık ve konfor katıyor. Tüm birimleri ile faaliyete geçtiği anda sadece Fethiye ve Dalaman için, değil tüm bölgeye büyük bir ulaşım rahatlığı sağlayacak.

Fethiye dünyanın sayılı turistik merkezlerinden biri

Dalaman Havalimanı, Fethiye ve koylara biraz uzak kalsa da; gerek Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin servis ulaşım araçları ve gerekse Havaş servis ulaşım araçları uygun fiyatlarla ulaşımı kolaylaştırırıyor. Bunun yanı sıra, özel transfer firmaları ve taksi vasıtasıyla da ulaşımı sağlamak mümkün.

Doğal güzellikleri, muhteşem koyları, denizden yaralanmak için çok güzel plaj ve tekne turları ile yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olan Fethiye; aynı zamanda tarihi kent, kalıntı, kaya mezarları, antik kentler, şelale, doğa gezinti parkurları, millî park ve ören yerleriyle de dünyanın sayılı turistik merkezlerinden biri olma özelliği taşıyor.

Yeni sezon hazırlıkları tüm hızı ile devam ediyor

Sezon açılışı için, otel, motel, restoran, kafeler, barlar, plaj işletmeleri, tur tekneleri kısaca tüm turizme yönelik işletmeler; yoğun bir şekilde tadilat tamirat, yenileme ve yeniden konsept oluşturma uğraşı içinde. Gerek yerel yönetimler (Belediyeler), gerekse merkezi yönetimler (Bakanlıklar, Karayolları) tarafından da yollar, caddeler, parklar, yeşil alanlar, ören yerleri, piknik ve mesire alanları yeni sezon için hazırlanıyor.

Fethiye’nin çok bilinen ve tanınan turizm merkezi olması, hakkında yazı yazılmasını da zorlaştırıyor. Her şeye rağmen özet olarak belirtmek gerekirse; Fethiye Ölüdeniz, Kabak Koyu, Hisarönü, Faralya Koyu, Ovacık, Kara Çulha, Çalış, Çalış Plajı, Büyük Çalış Plajı, Göcek, Günlüklü gibi bölgeleriyle ilgi çekiyor.

Gezecek, görecek çok yer var

Bunun yanı sıra yerli ve yabancı turist ve ziyaretçilerini bekleyen, gezmeye ve görmeye değer yerelini sıralayacak olursak; Günlüklü Koyu, Kral Amyntasın Mezarı, Saklıkent Kanyonu, Göbün Koyu, Pınara Ören Yeri, Bedri Rahmi Koyu, Fethiye Kalesi, Göcek Körfezi, Babadağ, Kadyanda Antik Kenti, Kuleli Koyu, Göcek Tersane Adası, Fethiye Oniki Adalar, Deve Plajı, Telmessos Kaya Mezarları, Arsada Antik Kenti, Göcek Marina, Paspatur Çarşısı, Fethiye Körfezi, Af Kule Manastırı, Sarıgerme Plajı, Tlos Antik Kenti, Şövalye Adası, Gökgemile Koyu, Patara Antik Kenti, Fethiye Kelebekler Vadisi, Katrancı Koyu, Likya Yolu, Eşen Çayı,Ölüdeniz Plajı, Telmessos Antik Kenti, Yaka Köyü, Çalış Plajı, Fethiye Cennet Koyu, Dalaman Çayı, Karaot Kumsalı, Aksazlar Koyu, Kabak Vadisi, Gemile Koyu, Letoon Antik Kenti, Gemiler Adası Kıdrak Koyu, Kayaköy Hayalet Şehir. Yassıcalar, Sarsıla Koyu, Kızılada Feneri diye ilk akla gelenleri saymak mümkün.

En sıcak ve en soğuk günü aynı güne sığdırmak mümkün

Fethiye'nin coğrafi konumu ve iklimsel yapısı nedeniyle en sıcak ve en soğuk günü aynı güne sığdırmak mümkün. Deniz ve dağ mesafesi ve irtifa farkı bu deneyimi yaşamak isteyenlere aynı anda bu şans ve imkânı sunuyor. Sosyal aktivite olarak; doğa yürüyüşü, dalış, özellikle Ölüdeniz, Babadağ’dan yamaç paraşütü deneyimlerini yaşayabilirsiniz.

Peki Fethiye'de yeme-içme nasıl?

Yoğun turizm nedeniyle, hemen hemen dünyanın her bölgesinin bar -mutfak çeşit ve lezzetine Fethiye'de ulaşmak mümkün. Et, balık çeşitlerinin yanında, yöresel yemekler, hamur işi yiyecekler  ve tatlılarda dünyanın her yeri ile yarışacak durumda.

Fethiye'de şehir içi ulaşımındaki trafik sorununu, yürüyerek aşmak mümkün. Koylar ve beldeler arasında toplu taşıma dolmuş, minibüs ve belediye otobüsleri ile rahatlıkla sağlanıyor. Şimdiden Fethiye güzelliklerini yaşamak isteyenlere ve yaşayacaklara bol deniz -güneş ve huzurlu bir tatil dilerim.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.